opendag MSC delflandModelSpoor Club Delfland houdt 26 maart een open dag in hun clubruimte in Meerzicht, aan het Schansbos 3. De leden van de club gebruiken een van de lokalen van een voormalige basisschool om een modelspoorbaan te bouwen en zullen deze dag ook verschillende diorama’s, een klein stukje baan, laten zien.

Tijdens de open dag gebruiken ze ook de centrale hal van de school, zodat er meer ruimte is om alles neer te zetten. Zo zullen er enkele diorama’s in schaal 1:87 te bewonderen zijn: de Bollenvelden, een Duits tram diorama, een Rotterdams tram diorama en een Nederlands trein diorama. Op de kleinere schaal 1:160 is er een diorama in een koffer en een modelspoorbaantje op een draaiplateau.

Er zullen diverse demonstraties zijn qua modelspoor, zo zullen er bijvoorbeeld door de leden huisjes worden gemaakt, en er zal een tafel zijn met wat modelspoorartikelen en diverse boeken over treinen voor de verkoop zodat de vereniging weer wat inkomsten heeft om de bouw van de nieuwe baan te bekostigen.

 De open dag heeft gratis entree en duurt van 10 tot 16 uur.

 

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-