Het college heeft een Intentieovereenkomst opgesteld over de randvoorwaarden voor een aangepast woningbouwplan op het perceel van restaurant-hotel De Sniep. De gemeente en ontwikkelaar Chronos hebben nu tot eind dit jaar de tijd om de voorwaarden af te spreken.

De Sniep plannen woontorensOntwikkelaar Chronos wil op de plaats waar nu hotel-restaurant De Sniep staat, aan de Broekwegschouw, woontorens bouwen en stuitte op veel verzet van omwonenden. Voordat een omgevingsvergunning kan worden afgegeven voor de bouwplannen, moet eerst een gebiedsvisie worden gemaakt. De Randvoorwaarden zijn hier een onderdeel van en gaan over de hoogte van de gebouwen, de schaduwwerking, de aansluiting op het Binnenpark en het omliggende gebied, het parkeren en de aansluiting op de bestaande wegen. Over de invulling van de randvoorwaarden vindt momenteel participatie met de omwonenden plaats.

De gemeente gaat de ambtelijke kosten rond de woningbouwontwikkeling van De Sniep voor een deel verhalen op Chronos. Afgesproken is dat Chronos een bedrag van € 80.000,- bijdraagt aan de kosten.

Meer lezen over woningbouwprojecten in Zoetermeer? Kijk op Overzicht-nieuwbouw

-advertenties-

-goede doel-