groenlinks Claire hostmannDe gemeente Zoetermeer had in eerste instantie geen geld beschikbaar gesteld voor extra jongerenwerkers. Dankzij een voorstel van GroenLinks wordt er toch geld vrijgemaakt en blijven zij tot en met 2023 actief in de stad.

“Dit is mooi, want de inzet van jongerenwerkers is goed voor onze jeugd en voor de leefbaarheid in de stad. Het zonde zou zijn als de huidige jongerenwerkers, die al een band met jongeren en een netwerk hebben opgebouwd, moeten vertrekken”, stelt raadslid Claire Hostmann.

 

Kosten jeugdzorg

Jongerenwerkers zijn daarnaast nodig om de stijgende kosten in de jeugdzorg te beperken. Doordat zij laagdrempelig contact hebben met jongeren is de kans groot dat zij problemen vroegtijdig herkennen. Daardoor kan er snel hulp worden ingeschakeld, zonder dat de problemen jarenlang verergeren. De tijdelijke uitbreiding voor het jongerenwerk loopt nu tot en met 2023.

 

Verkiezingen

Na de verkiezingen zal de nieuwe gemeenteraad moeten beslissen of de
tijdelijke extra jongerenwerkers een structurele plek krijgen in Zoetermeer. Als het aan GroenLinks ligt blijft de gemeente na de verkiezingen in ieder geval flink investeren in het jongerenwerk.

In de raadsvergadering van vanavond, 31 januari, neemt de raad een besluit over dit voorstel.

 Foto: Claire Hostmann, GroenLinks 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-