SONY DSCDe organisatie van de Oldtimerdag Zoetermeer stond in mei vorig jaar weer klaar om het vierde lustrum te vieren, maar Covid-19 gooide roet in het eten. De 20e Oldtimerdag Zoetermeer staat nu gepland voor zaterdag 21 mei.

Het bestuur gaat ervan uit dat het dit jaar wel door kan gaan, na de eerdere pogingen in 2020 en 2021 die afgelast werden door corona. Het thema was en is nog steeds ‘75 jaar bevrijding’ en de hoofdkleuren zijn rood, wit en blauw – wat ook staat voor hulpverlening. Maar ook andere klassiekers zijn van harte welkom, zo lang de auto maar 30 jaar of ouder is (of héél bijzonder).

Wederom is gekozen voor een toertocht door het mooie Zuid-Holland en Utrecht. De lengte van de tocht is om en nabij de 100 kilometer. Start en finish zijn in het historische centrum van Zoetermeer. Inschrijvers zijn niet verplicht om mee te rijden, maar kunnen zich ook beperken tot deelname aan de opstelling in de Dorpsstraat: het Concours d’ Élégance.

De toertocht eindigt in de Dorpsstraat, waarna de deelnemers zich aan kunnen sluiten bij het concours in de straat. De toertocht is ook dit jaar weer voorzien van eenvoudige vragen tijdens de route. Het deelnemersaantal voor de rit is net als in eerdere jaren gemaximaliseerd op 150. Voor dit jubileumjaar mag de organisatie ook het westelijk deel van de straat met een plein erbij betrekken, zo kunnen 50 auto’s meer meedoen aan het concours. In de straat wordt het publiek vermaakt met het bewonderen van de klassiekers, maar ook is er veel vermaak voor kinderen zoals een mini kartbaan, treintje, Sumo worstelen - allemaal gratis. Ook is er toneel en zijn er muziekoptredens.

Daarnaast zullen autoclubs acte de présence geven, waaronder de Daf Club Nederland met een speciale stand en drie klassiekers in de thema kleuren rood, wit, blauw. De deelnamekosten voor toertocht bedragen € 20,00 incl. koffie / thee bij de start en bij de (stempelpost) pauze, twee lunchpakketten, een rallyschild en het roadbook.
De deelname aan alleen het concours kost € 10,00 incl. koffie / thee bij de aanmelding, een rallyschild en het roadbook.


Inschrijven kan vanaf eind januari via www.oldtimerdagzoetermeer.nl

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-