Genomineerden Kunst Cultuurprijs

De cultuursector heeft het zwaar gehad in 2021, maar dat betekent niet dat er geen mooie projecten zijn ontstaan en bijzondere makers zijn opgevallen. De genomineerden voor de Kunst- & Cultuurprijs 2021 zijn hier het perfecte voorbeeld van.

Het viertal dat kans maakt op de prijs zijn: CityTales, Histoire du Soldat, het 4x4 Festival en Marcel Singor. Op 23 februari 2022 zal in het Stadstheater de winnaar bekend gemaakt worden.

Op initiatief van de gemeente Zoetermeer en Netwerk Zoetermeer wordt voor de zeventiende keer de Kunst- & Cultuurprijs voor Zoetermeer toegekend. Deze creatieve prijs is bestemd voor personen, groepen of instellingen die het afgelopen jaar zich op verrassende of vernieuwende manier onderscheiden hebben op het gebied van kunst of cultuur.

Een vakjury bepaalt wie de winnaar wordt van een geldprijs van € 750,- en van het 'het Bronzen Visdiefje'. Dit is de naam van het beeldje dat speciaal door de Zoetermeerse kunstenares, Fieke Hordijk, voor deze prijs is ontworpen. Echter dit is niet de enige belangrijke prijs die deze avond wordt uitgereikt, ook zal de Stimuleringsprijs worden toebedeeld. Een extra prijs om waardering uit te spreken voor Zoetermeerse talenten of bijzondere projecten die in het oog zijn gesprongen.

 

De genomineerden van 2021

Op 15 oktober 2021 werd het kunstwerk ‘Ungridded’ onthuld, een grote muurschildering onder het viaduct van de Afrikaweg. De muurschildering vormt de pilot van het overkoepelende street art project ‘CityTales’, dat werd ontwikkeld door Stichting Franx, de Urban Art Studio en jongeren. ‘CityTales’ gaat over de verhalen van de stad en vooral over de mensen die er wonen.
De tweede genomineerde is de voorstelling ‘Histoire du Soldat’, een unieke samenwerking tussen acteur Laurens de Groot en het Ebony Ensemble. Het stuk is geschreven voor het rondtrekkende muziektheater en daarom in compacte vorm geschreven: 3 acteurs en 7 musici. Deze compacte vorm is nóg compacter gemaakt doordat Laurens de Groot in deze voorstelling alle rollen voor zijn rekening nam.
Het 4x4 Festival van Greg & Baud Productions is de derde genomineerde van 2021. Tijdens het festival gingen makers de ultieme uitdaging met zichzelf aan. Ze kregen complete vrijheid om te maken, te spelen en te experimenteren met hun eigen creativiteit. Het leverde opnieuw vele unieke voorstellingen op.
Als laatste is Marcel Singor genomineerd. Deze Zoetermeerder speelt al vanaf zijn negende gitaar en een andere carrière-optie dan die van virtuoos rock leadgitarist is vanaf dat moment voor hem uitgesloten. In 2021 komt het Kayak album ‘Out Of This World’ uit, dat internationaal veel lovende reacties kreeg. Daarnaast heeft hij een aantal gastsolo’s opgenomen voor verschillende releases, waaronder het volgende album van Star One.

De uitreiking zal plaatsvinden op woensdag 23 februari 2022 om 20.00 uur in het Stadstheater.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-