Livestream Open Huis ONC Clauslaan 2 copyIn januari organiseert Oranje Nassau College (ONC) Clauslaan elk jaar het Open Huis. Leerlingen van groep 8 bezoeken met hun ouders en verzorgers de school om de sfeer te proeven en zich te laten informeren. Helaas moest het ook dit jaar vanwege de coronamaatregelen anders. 

Het Open Huis vond vrijdag 14 en zaterdag 15 januari door middel van livestreams helemaal online plaats. Met gesprekken, demonstraties en filmpjes liet de school zien hoe ‘actief leren en veel doen’ op ONC Clauslaan wordt vormgegeven.

Rik Zwart, teamleider onderbouw en presentator van de livestreams: “We hadden het liefste de achtstegroepers en hun ouders en verzorgers in ons gebouw ontvangen. Helaas kon dat niet. Daarom hebben we hen met een livestream mee de school in genomen. Op deze manier hebben zij hopelijk toch een goed beeld kunnen krijgen van wat we allemaal te bieden hebben.”

Actief leren en veel doen

Met meerdere camera’s, twee studio’s, presentatoren, moderators en het belteam was de school er net als vorig jaar weer helemaal klaar voor. De opzet was dit jaar anders: in de studio- huiskamer sprak Rik Zwart met leerlingen en docenten over ‘actief leren en veel doen’ in lessen als Mens, Kunst en Cultuur, wiskunde, Nederlands en lichamelijke opvoeding. In studio 2 bouwden leerlingen van de bovenbouw ondertussen live een pop-uprestaurant. Duidelijk werd dat alle richtingen – mavo, Zorg & Welzijn, Economie & Ondernemen en Techniek – nodig zijn om te komen tot een prachtig eindresultaat.

Behalve de vakken in de onderbouw en de richtingen in de bovenbouw, kwamen ook andere onderwerpen aan bod zoals ondersteuning en het gebruik van de laptop. Bezoekers konden direct hun vragen stellen via de live-chat of door te bellen met het belteam.

Livestreams terugkijken

De livestreams zijn inmiddels al duizenden keren bekeken. Ze zijn terug te zien op het YouTube-kanaal van de school:https://www.youtube.com/user/ONCcl

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-