Het mboRijnland gaat nog één week online lesgeven, voor de school weer helemaal overschakelt naar fysiek onderwijs. Op de persconferentie van vrijdag 14 januari werd ook het mbo weer volledig opengesteld voor fysiek onderwijs. Het bleek echter te snel om dit al vanaf maandag te laten ingaan.

Het mboRijnland aan het Van Doornenplantsoen zal daarom deze week gebruiken om het onderwijs weer aan te passen aan volledig in de klas les volgen. Vanaf maandag 24 januari zijn alle leerlingen weer op de locatie welkom. Zij moeten daarbij wél de hele dag een mondkapje dragen, ook als zij zittend luisteren naar een docent. Een uitzondering hierop zijn de praktijkgerichte vakken, zoals verzorging, waarbij het niet mogelijk is een mondkapje te dragen.Minister Dijkgraaf (OCW) op werkbezoek

mboRijnland bezoek minister Dijkgraaf kapper kleinerMinister Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) bracht zijn eerste fysieke werkbezoek aan mboRijnland op de locatie Storm Buysingstraat in Leiden, één van de 6 locaties in de regio.
De kersverse minister die het mbo-onderwijs in zijn portefeuille heeft, ging in gesprek met studenten, docenten, facilitair medewerkers en conciërges. In deze coronatijd werd mboRijnland, net als het hele beroepsonderwijs, voor enorme uitdagingen gesteld om het onderwijs afwisselend online en fysiek in te richten en te volgen. Minister Dijkgraaf: “Ik ben blij dat er ruimte is om weer fysiek onderwijs aan te bieden op mbo-instellingen, hogescholen en universiteiten. Daarom ben ik vandaag op bezoek bij het eerste onderwijs dat al fysiek georganiseerd kan worden, zoals hier bij mboRijnland. Het is heel fijn dat studenten achter hun scherm vandaan zijn, en elkaar weer kunnen ontmoeten. Ook goed om te zien dat er onder hen zoveel creatieve ideeën leven over de toekomst van het onderwijs.”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-