In de rubriek 'Idee van de week' telt jouw mening en zeker ook jouw idee. Iedereen kan meedenken en samen zijn we de grootste denktank van Zoetermeer. Vandaag het idee: stadsmotto ‘Zoetermeer Leefstad’.


zoetermeer is de plekDe gemeente Zoetermeer is om tamelijk onduidelijke reden in korte tijd van stadsmotto - sommigen noemen dat een ‘gemeenteslogan’ - veranderd. Van Stad tussen de parken, Leisure City, Zoetermeer - steeds ondernemend en Zoetermeer ICT-Stad werd het uiteindelijk Zoetermeer is de Plek.

Weinigzeggend wederom.

De plek van wat?
Zou me kunnen voorstellen dat Zoetermeer meer het accent gaat leggen op wonen en werken in het groene hart. Kom ik bijvoorbeeld op het begrip LEEFSTAD.
Klinkt een beetje hetzelfde als leisurestad, maar betekent natuurlijk veel meer.

In het Nederlands taalgebied is er overigens een enkele andere stad die zich al leefstad noemt: Enschede, Lelystad, Veenendaal en Leuven. Maar je zou Zoetermeer bijzonderder kunnen maken. Bijvoorbeeld door met een knipoog naar het computerwereldje en de plaatselijke inbreng daarmee elk jaar een nieuwe update te ontwikkelen van het Zoetermeerse leefstad-programma. Zodat je krijgt: Leefstad 2.22, 2.23, enzovoort. Waarbij het tweede getal verwijst naar het jaartal.

En dat brengt me op het idee te kiezen voor het motto:

ZOETERMEER
LEEFSTAD 2.22


Met als mogelijk submotto: wonen en werken in het Groene Hart.

 
Inzender: Raymond Timmermans
(al bijna een halve eeuw Zoetermeerder)

Foto: wethouder Margreet van Driel met het stadsmotto Zoetermeer is de plek

Heeft u een goed idee? Aarzel dan niet en stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-