Drie mannen dachten zichzelf een cadeautje te geven door koper te stelen uit een leegstaand pand aan de Boerhaavelaan. Het plan ging echter niet door, want op die bewuste 5 december zag een getuige de drie bezig en belde meteen de politie, met een 'heterdaadje' tot gevolg.

aanhouding met handboeienDe getuige zag 's ochtends om 09.00 uur hoe drie mannen bezig waren koper te stelen uit het leegstaande kantorenpand aan de Boerhaavelaan. Direct werd de politie gebeld en bij aankomst troffen zij drie mannen aan. Deze mannen zijn tussen de 24 en 40 jaar oud. Zij hadden verschillende gereedschappen bij zich die zij voor de inbraak en het stelen van koper gebruikten. 

De drie verdachten worden op dinsdag 7 december voorgeleid aan de rechter-commissaris. Tot die tijd worden zij vastgehouden. De straf voor koperdiefstal voor de eerste keer is een boete van 750 euro. Bij herhaaldelijke diefstal kan er een geldboete opgelegd worden van 1100,- euro, een taakstraf van 80-100 uur of maximaal 7 weken onvoorwaardelijke celstraf.

Bron foto: Politie.nl

-advertenties-

-goede doel-