edisonparkInwoners kunnen binnenkort hun mening geven over het nieuw te realiseren Edisonpark. Woensdag 8 december organiseren de betrokken projectontwikkelaars samen met de gemeente een digitale informatiebijeenkomst.

De bijeenkomst is bedoeld om een toelichting te geven op het voorlopig stedenbouwkundig plan en de inrichting van het gebied en vragen te beantwoorden. Geïnteresseerden kunnen daarnaast hun reactie geven via e-mail of het online platform Doemee.

 

Het Edisonpark

Op de voormalige volkstuinlocatie Kwadrant B&F wordt gebouwd aan een nieuw groen en parkachtig gebied met circa 550 woningen voor verschillende doelgroepen. Dit groen-stedelijk woongebied ontstaat door de huidige Edisonstraat te verleggen en van twee volkstuinen één nieuw woonpark te maken. “Het gebied is uitermate geschikt voor de realisatie van een unieke, aantrekkelijke leefomgeving met een mix van groen, water en verschillende soorten woningen.” licht wethouder wonen Robin Paalvast toe.
In dit woongebied komen sociale huurwoningen, vrije sector huur- en koopwoningen en zorgwoningen. “Hiermee ontwikkelen we een inclusieve leefomgeving in Zoetermeer”, aldus Job Posner namens de Ontwikkelcombinatie Edisonpark.

 

Stadsbrede participatie

Alle geïnteresseerde inwoners kunnen hun mening geven over het voorlopig stedenbouwkundig plan en de inrichting van dit gebied. Dit betreft architectuur, de inrichting van de openbare ruimte met groen, water, speel- en ontmoetingsplekken, en voorzieningen rondom mobiliteit. Daarnaast kunnen ideeën tot nieuwe inspiratie leiden. De participatie gaat niet over onderdelen waaraan vergaand (technisch) onderzoek is voorafgegaan, zoals bepaalde verkeersoplossingen, maatvoeringen en in acht te nemen veiligheidszones.

 

Aanmelden digitale informatiebijeenkomst

De digitale bijeenkomst vindt plaats op woensdag 8 december van 19.30 tot 20.30 uur. Aanmelden kan via www.edisonpark-zoetermeer.nl.  In een bevestigingsmail ontvangen de deelnemers een aanmeldbutton voor de informatiebijeenkomst. In aanloop naar het informatiemoment krijgt iedereen de link naar de Zoom-bijeenkomst.

 

De bijeenkomst wordt opgenomen en vanaf 9 december 2021 geplaatst op www.edisonpark-zoetermeer.nl. De reacties op het plan kunnen tot uiterlijk 23 december 2021 worden verstuurd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Foto: website Edisonpark

Meer lezen over woningbouwprojecten in Zoetermeer? Kijk op Overzicht-nieuwbouw

 

-advertenties-

-goede doel-