mz deboerderij3Cultuurpodium De Boerderij is al jaren toe aan een grondige verbouwing, het poppodium wordt te klein en is inmiddels ook al op leeftijd. Vorig jaar werd nieuwbouw in het Stadshart onderzocht, nu is ook gekeken naar nieuwbouw op de huidige locatie.

De voorkeur ging in eerste instantie uit naar nieuwbouw in de binnenstad, bij een grote verbouwing of nieuwbouw op de huidige locatie aan de Amerikaweg zou het poppodium langere tijd dicht moeten en daardoor bezoekers verliezen. Nieuwbouw in het Stadshart bleek kostbaar, maar ook renovatie of nieuwbouw op de Amerikaweg blijkt een hoge investering te vergen. Uit dit onderzoek blijkt dat met het investeren op de huidige locatie op een bedrag van € 26 - € 28 miljoen gerekend moet worden, waarmee de investering te vergelijken is met nieuwbouw in de binnenstad.

 

Binnenstad heeft voorkeur

Het verplaatsen van De Boerderij naar de binnenstad heeft nog steeds de voorkeur van wethouder Paalvast. Paalvast wil het poppodium het liefst een plaats geven in de oude brandweerkazerne, die leeg zal komen als de brandweer verhuist naar het nieuwe pand in Meerzicht. Paalvast: “De Boerderij kan de binnenstad versterken in levendigheid. De beleving in een binnenstad wordt steeds belangrijker, het is niet meer alleen maar winkelen. Daarnaast zou het poppodium gevestigd kunnen worden in de brandweerkazerne, waardoor dit cultuurhistorisch belangrijke gebouw behouden zou kunnen blijven.”


Een termijn voor de komst van De Boerderij naar de binnenstad kon Paalvast nog niet aangeven, er is op dit moment geen geld voor. Paalvast: “Mijn overtuiging is dat de huidige Boerderij niet toekomstvast is, er moet wat veranderen. Als we de Boerderij een toekomst willen geven, zullen we erin moeten investeren. Of dat nu op huidige locatie of in de binnenstad is.”

Lees ook: https://www.zoetermeeractief.nl/nieuwshome/nieuwsarchief/2020-nieuws/393-mei-2020/18588-de-boerderij-in-brandweerkazerne

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-