De Zoetermeerse politie heeft de afgelopen drie nachten meerdere aanhoudingen op verdenking van diefstal. Het begon in de nacht van dinsdag op woensdag 24 november, in Rokkeveen, daarna volgden donderdag nog een aanhouding in Rokkeveen en afgelopen nacht in Meerzicht.

 

politie auto sirene 1Agenten kregen woensdag 24 november, omstreeks 02:30 uur, een melding van verdachte omstandigheden bij een pand aan de Eleanor Rooseveltlaan. Bij het pand werd een man aangetroffen die geen aannemelijke verklaring had voor zijn aanwezigheid. Er was in het gebouw verse braakschade te zien en binnen zagen de agenten tweede man die er vervolgens rennend vandoor ging. Na een zoektocht in de omgeving bleek deze persoon zich te hebben verscholen in een tuin op het Hermelijnwit.
In het pand aan de Eleanor Rooseveltlaan zijn meerdere bedrijven gevestigd en daar bleek te zijn ingebroken. Een grote hoeveelheid goederen was klaargezet met de kennelijke bedoeling om later op te halen. De beide mannen van 45 jaar werden aangehouden en zitten nog vast. Zij zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Donderdag 25 november, omstreeks 05:00 uur, werd een inbraak gemeld bij een opticien aan de Nathaliegang. Agenten die naar de opticien kwamen, zagen dat inbrekers een raam hadden gebroken om binnen te komen. Tijdens de zoektocht naar de daders werd door cameratoezicht een man waargenomen die zich verdacht ophield bij de Nelson Mandelabrug. Bij controle gedroeg de man zich erg vreemd. Omdat hij zich niet kon identificeren werd een door hem mee gevoerde koffer onderzocht. Deze bleek vol te zitten met inbrekerswerktuigen en doorgeknipte koperen leidingen. De 39-jarige man werd aangehouden op verdenking van heling of diefstal en is inmiddels in verzekering gesteld. Het onderzoek naar de inbraak bij de opticien is nog in volle gang. Er werden in die zaak geen verdachten aangehouden. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie.

En ook afgelopen nacht was het raak. Omstreeks 03:00 uur kregen agenten een melding van verdachte omstandigheden bij een pand aan de Meerzichtlaan. Op het Zalkerbos werd vervolgens een voertuig aangetroffen die bij het zien van de politie probeerde te ontkomen. Bij controle bleek de auto vol te liggen met kostbare gereedschappen. De twee inzittenden konden hiervoor geen aannemelijke verklaring geven en werden aangehouden op verdenking van heling of diefstal. Onderzoek in de wijk leidde naar meerdere opengebroken bedrijfsbussen van waaruit gereedschappen bleken te zijn weggenomen. De aangetroffen gereedschappen zijn in beslag genomen en de verdachten van 30 en 33 jaar zijn ingesloten voor onderzoek. Ook in deze zaak verzoekt de politie dat getuigen en eventuele benadeelden om zich melden op het telefoonnummer 0900-8844.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-