Supermarkt Aldi zal voor twee Zoetermeerse scholen, de Touwladder en de Regenboog, ontbijt op school voor de kinderen gaan verzorgen. Aldi zorgt voor de producten voor een gezond schoolontbijt, vrijwilligers van het Rode Kruis regelen het transport naar de scholen.


ontbijt school 2Het eerste ontbijtje zal naar verwachting worden geserveerd op 6 december, de pilot loopt door tot aan de zomervakantie. Er zijn tevens diëtisten aangesloten met het oog op een voedzaam en gezond ontbijt.

Scholen zien nog steeds dat sommige kinderen zonder goed ontbijt naar school komen. Dit is ongezond, maar kan ook de leerprestaties van de kinderen beïnvloeden, met een lege maag is het moeilijker concentreren. Daarnaast kan het ook een indicatie zijn dat het thuis niet goed gaat. 


Het project ‘Ontbijt op school’ startte al in maart 2020, maar werd vertraagd door de coronamaatregelen en de lockdowns op de scholen. Door de coronacrisis haakten vrijwilligers af en was het lastig voldoende vrijwilligers te werven voor het schoolontbijt. De pilot wordt gefinancierd vanuit de middelen die beschikbaar zijn gesteld uit de Alliantie Kinderarmoede, waar Zoetermeer lid van is.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-