6S7A9519De Unicoz onderwijsgroep heeft last-minute voor ruim 180 kinderen van medewerkers een alternatief Sinterklaasfeest met ‘Sint Drive Through’ georganiseerd. Alle kinderen van de juffen en meesters werden zo veilig verrast door Sint en zijn Pieten.

 

Door de huidige corona omstandigheden stond de Unicoz onderwijsgroep voor de tweede maal op het punt om hun jaarlijkse Sinterklaasfestival voor de kinderen van Unicoz medewerkers te annuleren. Sinterklaas en zijn Pieten hadden zich echter zo erg verheugd op het feest, dat er last-minute een alternatief Sinterklaasfeest op poten is gezet met een heuse ‘Sint Drive Through’. De ruim 180 kinderen van Unicoz medewerkers, die samen werken op 24 basisscholen en Oranje Nassau College, werden uitgenodigd om met hun ouders op de fiets of per auto door de Sint Drive Through te gaan, voor een heuse ‘Meet and Greet’ met de Sint op afstand.

Er is de afgelopen dagen met man en macht gewerkt om dit alternatieve feest volledig coronaproof, maar ook feestelijk voor de kinderen te maken. De kinderen van Unicoz medewerkers reden in aparte tijdblokken langs de Sint en zijn Pieten op de parkeerplaats bij Silverdome.

 6S7A9477  6S7A9494Aan het begin van de Drive Through werden de namen van de kinderen en de kleur van de auto doorgegeven aan Sinterklaas, die bij het laatste stoppunt stond te wachten en zo van elk kind de naam wist.

Bij drukte werden de auto's tegengehouden door de Stoppiet en kwam Pepernotenpiet even wat naar binnen gooien en soms een voorruit schoonmaken om dat daar pepernoten op lagen. De volgende stop was voor een zak lekkernij, gevolgd door een ontmoeting met Sinterklaas en daarna een cadeau. Het geheel werd opgeluisterd door de Zangpiet en in rustige periodes werden de automobilisten voor het stoplicht getrakteerd op een dansje door de pieten. Uiteraard was er ook genoeg lekkers voor kinderen die in Silverdome activiteiten hadden.

Foto's: Theo van Houdt

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-