images copy copy copyLekker in je vel zitten kan je een ontzettende energie boost geven. Goed voor jezelf zorgen kan daar een enorm verschil in maken. In onze maandelijkse column ‘Lekker in je vel’ geeft Els orthomoleculair huidtherapeut je tips. Deze maand in Lekker in je vel: Effect van dragen van een mondkapje op je huid.

Heb jij last van het dragen van een mondkapje?
Inmiddels is het advies van het dragen van een mondkapje weer van kracht. Iedereen heeft daar een mening over, deze column gaat alleen over het effect op je huid en hoe deze te beschermen. Veel mensen klagen over huidirritatie, droge huid rondom de mond en sommige mensen krijgen er zelfs acne van. Deze nieuwe vorm van acne wordt ook wel Maske genoemd. Deze vorm van acne lijkt op acne mechanica. Dat is een acnévorm die ontstaat door wrijving op de huid. In combinatie met een iets verhoogde temperatuur en de vochtige omgeving die ontstaat tussen huid en mondmasker, kan het leiden tot irritatie en ontstekingen. Wat kan jij er nu zelf aan doen om je huid te kalmeren?

1: het gebruik van je mondmasker

Op je huid leven diverse goede en slechte bacteriën. Zij beschermen jouw huid tegen invloeden van buitenaf. Door het dragen van een mondkapje kunnen zij vermenigvuldigen op de huid, vooral voor de mensen die een mondkapje voor een langere tijd moeten dragen. Dit gebeurt vanwege de warmte onder het mondkapje.
Mijn advies: Vervang je mondkapje gedurende de dag en gebruik natuurlijke huidverzorgingsproducten. In veel synthetische huidverzorgingsproducten worden mineralen oliën verwerkt als ingrediënt. Dit sluit de huid op een onnatuurlijke manier af.
Wil je hier meer over lezen, lees dan even mijn eerdere blog.
Gebruik een mondkapje ook maar 1x. Ik zie veel mensen het mondkapje hergebruiken. Ze bewaren het in de broekzak of in een plastic zakje. Hierdoor kunnen de bacteriën extra vermenigvuldigen en vervolgens breng je het weer aan op de mond. Niet handig voor je huid.

2. Welke stof mondkapje is het beste?
Er zijn verschillende mondkapjes te koop in de winkels. Ik zou altijd voor een stoffen of zijde mondkapje gaan. Deze geven de minste irritatie. De papieren mondkapjes die zijn het meest vervelend voor de huid. Je zult nu wel denken, maar de papieren mondkapjes beschermen beter. Hier kan en mag ik geen antwoord op geven. Voor nu alleen een advies wat het beste is voor jouw huid.

3: Wees voorzichtig met peelings
De huid is al overgevoelig en raakt door de schuring van het mondkapje juist zijn beschermende huidcellen kwijt. Wanneer je deze huid dunner maakt, raakt het nog meer bescherming kwijt. Wees hier dus voorzichtig mee. Kalmeer juist de huid met een voedend masker en laat de peeling en scrub even staan.

4. Kalmeren met Aloë Vera
Na het dragen van je mondkapje, kalmeer dan de huid met Aloë Vera. Dat kalmeert de huid en het herstelt het vochtgehalte in de huid. Dit zorgt ervoor dat de overgevoelige huid tot rust komt.

 

5. Blijf goed drink water
Blijf voldoende drinken. Wenselijk is gemiddeld 1,5 tot 2 liter vocht te drinken in de vorm van water en thee. Zo raak je de overtallige Foto Els copyafvalstoffen in het lichaam kwijt via het plassen en wordt het niet opgeslagen in de huid. Wanneer dit wel gebeurt krijg je juist meer acne.

 

Ik wens je heel veel succes ermee.
Stralende groet, Els

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-