20211120 28135Sinterklaas heeft zaterdag 20 november met de koets een bezoek gebracht aan het Stadshart en de Dorpsstraat. De Pieten konden vanwege corona niet meelopen in de optocht, maar hadden zich verstopt in de winkeletalages in de Dorpsstraat. Sint werd daarom begeleid door zijn twee Amigo's: Don en Juan.

 20211120 27739  20211120 28042

Eerst werd de koets, waarvan de route tot op het laatst geheim werd gehouden om te grote groepen mensen te vermijden, gezien op het Cadenzaplein. Op het Stadhuisplein werd vervolgens burgemeester Bezuijen opgehaald, die de verdere rit van de koets mee reed. Alle kinderen konden de koetsrit, met onderweg korte interviews met Sinterklaas, volgen via de livestream van de gemeente.

Sinterklaas nam in de Dorpsstraat uitgebreid de tijd om naar alle kinderen te zwaaien en tekeningen aan te pakken. De Pieten, verstopt in de etalages van de winkels, hadden elk een letter voor de speurtocht voor de kinderen bij zich. De Amigo's, in Spanje de bewakers van het kasteel van Sinterklaas, zorgden er tijdens de optocht voor dat alles op rolletjes verliep.

 20211120 28162  20211120 28222

 

Roos, Junior en Ozosnel

Tijdens de intocht van Sinterklaas speelden drie paarden een grote rol. De koets werd getrokken door twee prachtige zwarte paarden, Roos en Junior van stal Hanemaaijer. Junior is 7 jaar en heeft al meerdere keren meegelopen in grote optochten. Altijd blijft hij rustig en zeer betrouwbaar. Voor Roos was het dit jaar de eerste keer, maar met Junior naast zich voelde het heel vertrouwd. “We hebben speciaal gekozen voor een koppel paarden, waarvan er één al ervaring heeft met zo’n optocht. Het is voor een paard heel wat: muziek, lawaai, veel mensen langs de kant en kinderen die roepen en langs rennen. Maar we hebben al veel met dit koppel paarden geoefend, zodat ze goed gewend zijn aan elkaar. Zij blijven rustig onder deze moeilijke omstandigheden!”, aldus de koetsier.

 20211120 28175  20211120 28299

Ook de schimmel Ozosnel, die vrijdag nog jarig was, was van de partij. Vlak bij het Sinterklaashuis in de Dorpsstraat was voor hem een plekje gemaakt zodat alle kinderen hem konden bewonderen. Sinterklaas had na de koetsrit nog veel zin om zelf te rijden en maakte op Ozosnel een ritje door de Dorpsstraat.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-