WhatsApp Image 2021 02 02 at 09.52.24De Zoetermeerse stichting Oosterfaantje heeft het Beraad van Kerken om hulp gevraagd om de huur van hun opslag te kunnen blijven betalen. De stichting zit in een pand aan de Wattstraat en vanaf januari moet €1650,- per maand huur betaald worden.

Oosterfaantje is een Zoetermeerse voedselgroep voor mensen met een beperkt budget die net buiten de criteria van de Voedselbank vallen, op dit moment hebben ze 1350 mensen op de lijst staan. Via een collecte bij de Zoetermeerse kerken willen zij een derde van de huur, €600,- , proberen op te halen zodat zij de mensen kunnen blijven helpen.

 

Productinzameling bij Hoogvliet

In de Hoogvliet supermarkt in winkelcentrum Oosterheem vindt op vrijdag 26 en zaterdag 27 november een productinzameling plaats voor stichting Oosterfaantje. Klanten krijgen bij de entree een boodschappenlijstje met de producten die nodig zijn, met het verzoek een product extra te kopen om aan Oosterfaantje te doneren.

Het inzamelpunt van Oosterfaantje staat twee dagen klaar, met enthousiaste vrijwilligers om de boodschappen aan te nemen die de klanten extra hebben gekocht. Er is vooral behoefte aan houdbare producten, maar ook tandpasta en doucheschuim zijn welkom.

Supermarktmanager Albert Blijleven van Hoogvliet Oosterheem is blij dat Hoogvliet deze lokale stichting een steuntje in de rug kan geven. "We hopen natuurlijk dat onze klanten massaal een of meer extra producten meenemen om Oosterfaantje te steunen. Er is ontzettend veel behoefte aan houdbare levensmiddelen voor in de voedselpakketten. En als wij de Zoetermeerse klant een beetje kennen, komt dat helemaal goed."

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-