schoenendozen inleverenDit jaar deed basisschool De Jacobsvlinder mee aan de Schoenendoosactie van Gain, een actie om kinderen in arme landen te helpen met schoolspullen, toiletartikelen en klein speelgoed.  

Dit is een mooie actie met als doel de leerlingen te laten beseffen dat we het in Nederland best goed hebben en dat het fijn is om ook andere kinderen te kunnen helpen, zelfs als we het zelf niet breed hebben. De schoenendozen werden gevuld, waarna de dozen mooi werden versierd. De leerlingen mochten daarnaast ook nog een tekening en/of een Engelse brief toevoegen.   

schoenendozen verzamelenOok ouders werden bij deze actie betrokken: tijdens een van de ouderkamer-bijeenkomsten hebben ouders de dozen gecontroleerd en aangevuld. Om een deel van de verzendkosten bij elkaar te krijgen, hebben enthousiaste ouders een recyclemarkt georganiseerd, waar speelgoed, boeken en kleding werd verkocht. Weer anderen gaven een bijdrage voor de verzending.  

Uiteindelijk worden dit jaar 25 kinderen blij gemaakt met een mooi geschenk. De gevulde dozen worden niet alleen gebracht naar kinderen in een vluchtelingenkamp, maar gaan ook naar hulporganisaties in Afrika en Oost-Europa. Een prachtig cadeau voor een kind in armoede.  

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-