4EE54A54 56F0 4A5A 95FF F57D3E98D586In de Entree, de nieuwe wijk in ontwikkeling, worden niet alleen kantoorpanden aangepast voor bewoning. Diverse ontwikkelaars gaan binnen de Entree nieuwbouwwoningen realiseren. Een gebouw binnen een project van drie woonblokken is een hoogbouw gemaakt van hout.

Urban Climate Architects ontwierpen de woonblokken voor Veldboom Vastgoed en onthulden de maquette in oktober bij de presentatie van de plannen voor de Entree. Bij de presentatie werden de plannen voor de nieuwe wijk door de gemeente en ontwikkelaars  tentoongesteld aan de inwoners van Zoetermeer en andere ge├»nteresseerden.

In het  bouwblok met de toepasselijk naam Houtblok komen 336 woningen met op de begane grond, een supermarkt, zorgcentrum een parkeergarage. Waarbij er nog ruimte over is voor ontwikkeling van wijkgerichte voorzieningen. Het houtenblok wordt samen met de twee andere blokken in een parkachtige omgeving gebouwd en omvat in totaal 1150 woningen. Tussen de woonblokken is er ruimte gelaten voor een publieke wandelroute en binnenparken waardoor de architect voor verbinding heeft gezorgd.

Rond de betonnen kern worden de vloeren, kolommen en balken volledig uitgevoerd in diverse soorten hout. Door het blok op die manier neer te zetten houdt het niet alleen CO2 vast, maar krijgen bewoners ook een blik op het hout. Hiermee hoopt de architect een bijdrage te leveren aan de gezondheid. Het ontwerp van de woningen met name in het Houtblok zijn gericht op duurzaamheid. De woningen die bedoeld zijn voor verhuur vallen binnen de midden- en hogere huursector.


Foto:Urban Climate Architects

Meer lezen over woningbouwprojecten in Zoetermeer? Kijk op Overzicht-nieuwbouw

-advertenties-

-goede doel-