6S7A9020Het tweede Tiny Forest van Zoetermeer, Het Hofbosje, is dinsdag 16 november geopend in de wijk Seghwaert. Vrijwilligers van de Hof van Seghwaert en leerlingen van basisscholen De Hofvijver en IKC Meester Verwers zijn afgelopen tijd druk bezig geweest met alle voorbereidingen.

 

 6S7A9042  6S7A9061

Na een korte toespraak door de gemeente, IVN en Hof van Seghwaert gingen de kinderen aan de slag om zelf bomen te planten in het Tiny Forest. De kinderen van Groep 6 van De Hofvijver en Groep 5/6 van Meester Verwers kregen les over hoe zij een boom kunnen planten.

 

 6S7A9068 6S7A9074 

Over Tiny Forest

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek.
Dit project is mede mogelijk gemaakt door gemeente Zoetermeer, het IVN Natuureducatie en dankzij een financiƫle bijdrage van de provincie Zuid-Holland. Meer informatie vindt u op www.ivn.nl/tinyforest

Foto ('s) door: Theo van Houdt

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk 

-advertenties-

-goede doel-