Jori Veldhuizen NK showmanOp zondag 7 november vond het Nederlands Kampioenschap ‘Goochelen voor kinderen’ plaats in Amstelveen. De Zoetermeerse Showman Jori Veldhuizen is tijdens deze wedstrijd bekroond tot vice-kampioen van heel Nederland. 

Op dit NK traden professionele artiesten uit Nederland en België op in een theater vol met kinderen, hun (groot)ouders én een kritische vakjury. Het was alweer een flinke tijd geleden dat het NK goochelen van de Nederlandse Magische Unie (NMU) georganiseerd kon worden. Afgelopen zondag was het zover: het Nederlands Kampioenschap Goochelen voor Kinderen 2021, het NK voor goochelaars die optreden voor kinderen. Dit jaar waren er maar liefst 9 deelnemers die een akkoord hadden gekregen om deel te nemen. De vakjury kon deze dag genieten van zeer afwisselende goochelaars, elk van topniveau, met een eigen stijl en verbazingwekkende goocheltrucs. Zo kregen zij deze dag ook de nieuwste show van Jori Veldhuizen te zien: ‘Ik word… Showman!’. Binnen deze familievoorstelling vertelt de Zoetermeerse artiest zijn eigen inspirerende en ontroerende verhaal, vol met goocheltrucs en magische effecten. Jori neemt zijn publiek mee in het verhaal hoe hij als 11-jarige jongen startte met het optreden op kinderfeestjes en nu, 25 jaar later, is uitgegroeid tot de veelzijdige Showman, met vele grote nationale en internationale optredens op zijn naam. De laatste weken heeft Veldhuizen deze voorstelling ruim 40 keer op scholen en in theaters gespeeld (in en rond de Kinderboekenweek, waarvoor deze show ontwikkeld is). Voor de gelegenheid was de show van 60 minuten ingekort tot 15 minuten, de maximale duur van een act op het NK. 

Aan Jori Veldhuizen de eer de dag te openen, met een team van 4 crewleden stond hij er klaar voor. Ondanks dat de act van het NK slechts maximaal 15 minuten mocht duren, lukte het hem het publiek te betoveren en te verwonderen. Na het applaus in ontvangst te hebben genomen kon Veldhuizen de rest van de dag genieten van alle andere collega artiesten. “Fantastisch om te zien hoe divers alle optredens waren, stuk voor stuk genoten van de goochelaars met enorm goede kwaliteit”, aldus Veldhuizen. 

Aan het eind van de dag mocht Jori tijdens de prijsuitreiking de beker uit handen van René Laurant, de president van de NMU, en Dick van der Zwan, de voorzitter van de vakjury en voormalig kampioen goochelen voor kinderen, in ontvangst nemen. Hij werd bekroond als vice-kampioen, iets waar de Zoetermeerse goochelaar erg trots op is. 

De Zoetermeerse entertainer is als kind betoverd met de magie van het theater en het circus. Dit jaar viert hij zijn 25-jarig jubileum als artiest. Eerder dit jaar konden zijn fans op social media genieten van grappige anekdotes over al zijn ervaringen, variërend van optredens van shows op scholen, in diverse pretparken, Rotterdam Ahoy tot zelfs bij de Formule 1 in verschillende landen en het optreden in een mega parade in Hong Kong met wel 150.000 toeschouwers. En toch heeft de Zoetermeerder nog steeds dromen genoeg: een eigen theatertour met zijn nieuwe show is hier een goed voorbeeld van.

Meer informatie over de shows die Jori Veldhuizen speelt is te vinden op www.showman.nl

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-