IMG 1005

Wethouder Iedema (midden) met de vertegenwoordigers van de BIZ Dorpsstraat

Eigenaren van panden én ondernemers in de Dorpsstraat willen gezamenlijk de winkelstraat blijven verbeteren. De straat krijgt naast de Bedrijven Investeringszones (BIZ) van de vastgoedeigenaren er nu ook één van ondernemers.

Beide BIZ-en gaan jaarlijks een bedrag inleggen om verbeteringen in de Dorpsstraat te financieren. Zowel BIZ vastgoedeigenaren als BIZ ondernemers hebben doelen voor de komende vijf jaar vastgelegd. Deze doelen versterken elkaar en richten zich er vooral op om de Dorpsstraat nog aantrekkelijker, sfeervoller en beter bereikbaar te maken. Door de inzet van de twee BIZ-en wordt de straat ook meer een eenheid, alle ondernemers doen namelijk mee.

Rainier Gouweloos, ondernemer van Di Niente: “Met de komst van grote shopping malls en winkelcentra in de regio, wordt de Dorpsstraat nog authentieker. Dat maakt de Dorpsstraat hét onderscheidende vermogen van Zoetermeer en daardoor kunnen wij het verschil maken.” Ook wethouder Iedema (Economie) bevestigt het belang van de BIZ-zen. “De uitslag is veelzeggend. Vastgoedeigenaren en ondernemers kiezen voor saamhorigheid. Samen investeren, samen afstemmen en samen ondernemen worden de uitgangspunten voor de toekomst.”

 

Uitslag draagvlakmetingen

De gemeenteraad van Zoetermeer heeft in september besloten tot twee BIZ-en in de Dorpsstraat, mits hier voldoende draagvlak voor zou zijn. Maandag 8 november 2021 zijn de stemmen geteld en werd bekend dat zowel de eigenaren als de ondernemers vóór stemden. De BIZ ondernemers zal nu worden opgericht en binnenkort hun plannen bekend maken.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-