Super8dag leerlingen openingsshowDe traditionele Super8dagen vonden op 4 en 5 november plaats op Oranje Nassau College Clauslaan. De rode loper was uitgerold voor honderden bijna-brugklassers die een kijkje kwamen nemen in de school. Zij konden kennismaken met het gebouw, de docenten en de manier van lesgeven op ONC Clauslaan.

 

Al tijdens de openingsshow werd duidelijk welke talenten je op ONC Clauslaan allemaal kunt ontwikkelen. Rik Zwart, teamleider onderbouw: “Tijdens ons programma TalentTOTAAL en de SeeYou-workshops kunnen onze leerlingen ontdekken waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden. Zang, dans, muziek, freerun, toneel, film, noem maar op. Voor alle leerlingen is binnen school ruimte om hun talenten te ontplooien en hierin te groeien. Dit wilden we met onze presentatie laten zien.”


Super8dag podium 2Actief leren en veel doen

Na de opening volgden de leerlingen allerlei actieve lesjes. Timmeren bij techniek, kokkerellen bij Zorg & Welzijn, logo’s ontwerpen bij Economie en Ondernemen, wandklimmen bij Sport & Bewegen. “Zowel op basis, kader én mavo leren onze leerlingen door veel te doen”, vertelt Zwart. “Ruimtelijke figuren knutselen bij wiskunde bijvoorbeeld. Of levend memory spelen om de begrippen van economie de baas te worden. Zo blijft de theorie veel beter hangen. En uit voorgaande jaren blijkt deze manier van leren een groot succes.”

 

Enthousiast

De achtstegroepers waren in ieder geval enthousiast. Ze zijn veel te weten gekomen over de opleidingen, de vakken en de mogelijkheden op ONC Clauslaan. Nog even wachten en dan mogen ze écht naar de middelbare. In januari is er nog een derde Super8dag. Ook opent de school dan haar deuren tijdens de informatieavonden en het Open Huis. Leerlingen die de school in bedrijf willen zien, kunnen zich aanmelden voor ONC in actie.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-