Voor juf Tamara van basisschool De Regenboog en de kinderen van haar groep 8 was het een spannende dag. Het Jeugdjournaal kwam in de school filmen en de hele klas deed mee. De school doet mee aan het Nationaal schoolontbijt en niet alleen één dag per jaar.

camera en tas   camera filmt ontbijt in de klas

"Wow!" klonk het door de klas, toen maandag 1 november de filmcrew van het Jeugdjournaal de klas in stapte. Natuurlijk wisten de kinderen dat zij gefilmd zouden worden, maar die grote camera maakte veel indruk. Ook kwam er een interviewer mee die niet alleen de kinderen vragen ging stellen, maar ook de directeur. Het onderwerp was het Nationaal schoolontbijt, waaraan basisschool De Regenboog in Meerzicht aan mee doet. Maar de school doet meer, zij bieden de kinderen vaker per jaar een ontbijt.

Vcamera interview met klasoor de leerlingen van groep 8 een bijzondere ervaring 

"Voor de groep is het een geweldige belevenis geweest. Toen de crew weg was, raakte wij er niet over uitgepraat. Ik ben bang dat we vandaag niet zo heel veel taal- en rekenwerk hebben gedaan, maar mijn kanjers halen dit wel in. Wat mij zo opviel, is dat mijn kinderen spraken voor de camera, alsof ze dit vaker hebben gedaan. Ik ben zo trots op ze," zegt juf Tamara over haar groep 8.

 

Foto's: Basisschool De Regenboog

-advertenties-

-goede doel-