Bleizo West locatieHet gebied Bleizo-West wordt PROEFtuin Bleizo. Beide gemeenten, Lansingerland en Zoetermeer, hebben grote plannen met het nog onbebouwde gebied aan de weerszijde van de A12, vlakbij het station Lansingerland-Zoetermeer. Wonen en werken, maar dan in een groene omgeving.

Simon Fortuyn, wethouder Lansingerland: “Met Bleizo-West hebben we als gemeenten goud in handen, niet alleen voor Lansingerland en Zoetermeer maar voor de hele zuidelijke Randstad. Met de keuze voor PROEFtuin Bleizo kunnen we het onderste uit de kan halen.”

Er zijn plannen om in PROEFtuin Bleizo vier- tot zesduizend woningen te bouwen met een groene uitstraling, gecombineerd met de komst van bedrijven en voorzieningen. Bij het aangrenzende glastuinbouwgebied van de horti science in Lansingerland en het naastgelegen Dutch Innovation Park staan innovatie en kennisontwikkeling centraal. De woningen zouden voor helft moeten gaan bestaan uit betaalbare huur- en koopwoningen en 50% duurdere woningen.

 

Wethouder Iedema: “Door de komst van PROEFtuin Bleizo ontstaat er een natuurlijke verbinding en een mooie kans voor gezamenlijke groei. Kortom: een aantrekkelijke mix tussen wonen, werken en voorzieningen. Bovendien vergroot het plan de kansen voor de zogeheten ZoRo-lijn (Randstadrailverbinding tussen Zoetermeer en Rotterdam).”

Meer lezen over woningbouwprojecten in Zoetermeer? Kijk op Overzicht-nieuwbouw

-advertenties-

-goede doel-