Onthulling eerste Tiny Forest 'het Boslokaal'Onthulling eerste Tiny Forest 'het Boslokaal'Kinderen van basisscholen de Baanbreker en de Buut hebben dinsdag 26 oktober bomen geplant in het eerste Tiny Forest van Zoetermeer in Noordhove. Komende tijd komen er nog twee Tiny Forests bij, in Seghwaert en Rokkeveen.

De kinderen van de Buut en de Baanbreker hebben na de officiële opening meteen hun eerste les gehad over ‘Hoe plant ik een boom’. Jakobien Groeneveld, wethouder Openbare Ruimte en Groen: “Ik vind het echt fantastisch dat het eerste Tiny Forest aangeplant is in Noordhove. Dit extra groen is een aanwinst voor de stad. Wat ik hier zo bijzonder aan vind, is dat het kleine bos samen met de scholen is ontworpen en aangeplant. Het kleine bos wordt echt een plek waar de kinderen veel leren en voor de buurt een mooie ontmoetingsplek”.

 

Nog twee Tiny Forests volgen

De officiële opening bestond uit het onthullen van het bord en het planten van de eerste boom ter ere van Maaike Pribnow, initiatiefneemster van dit Tiny Forest. Op 16 november wordt ook het Tiny Forest naast de Hof van Seghwaert aangeplant. De officiële opening is om 9.00 uur.
Op dit moment vinden er gesprekken plaats met scholen over de komst van een Tiny Forest in het Floriadepark. Daarna volgt een bijeenkomst met de buurt.

 

Over Tiny Forest

Een Tiny Forest is een echt bos, maar niet veel groter dan een tennisveld. Het begint met kleine bomen en struiken, maar groeit uit tot een compact inheems bos, waar het een prettige plek is voor vogels, vlinders, bijen en kleine zoogdieren. Er moet dus voldoende ruimte zijn om het bos te kunnen laten groeien. Een voorwaarde voor de komst van een Tiny Forest is dat er een school in de buurt van het Tiny Forest moet zijn, zodat kinderen van de natuur kunnen leren.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door gemeente Zoetermeer, het IVN Natuureducatie en dankzij een financiële bijdrage van de provincie Zuid-Holland.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-