IMG 9951

Wethouder Robin Paalvast opende woensdag 13 oktober officieel de nieuwe locatie van Middin in Meerzicht aan de Vrouwenhuiswaard. Sinds november 2020 is deze locatie al van start gegaan, maar door corona werd de officiële opening uitgesteld.

Na een toespraak van Middin regio directeur Jan Verheij en wethouder Robin Paalvast werd de locatie officieel geopend met het doorknippen van een lint.

 IMG 9937  midin opening 1

 

Middin Vrouwenhuiswaard is een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en is gevestigd aan de  Vrouwenhuiswaard 7 in Meerzicht. De locatie huisvest een aantal afdelingen; Werken met begeleiding Zoetermeer, Leer- en werkcentrum Meerzicht en het gebiedsteam Zoetermeer.  Ook samenwerkingspartner Digitalli/Fablab Zoetermeer is gevestigd in dit gebouw en verzorgt voor de bewoners activiteiten.

Middin werkt wijkgericht en deze locatie is geheel gericht op samenwerking met de wijk Meerzicht. Zo werken de deelnemers/cliënten van Meerzicht voor diverse lokale bedrijven, zoals Jumbo, Hoek tuinonderhoud, streekblad, eetcafé huiskamer Meerzicht, kinderboerderij Het Buitenbeest en Digitalli.

 midin opening 2  midin opening 3

 

De opkomst en belangstelling was groot en naast alle feestelijke hapjes en drinken, kon je ook zien wat er allemaal bij Middin zelf wordt gemaakt en hoe de taken goed worden verdeeld om zo gezamenlijk  een mooi product te maken. Maar ook bij Digitalli worden deelnemers/cliënten begeleid om ze zo kleine opdrachtjes zelf te kunnen laten uitvoeren, tijdens de opening kon men ook hier dan ook een kijkje komen nemen en wie wilde kon zijn naam op een bamboe pen laten graveren door Sealeung Li, van Digitalli.

Tekst en foto’s Marja de Laaf   

-advertenties-

-goede doel-