scootzoWethouder Margreet van Driel gaf samen met initiatiefnemer Raymond Himmelreich in het wijklab aan de Koeienweide, het startsein voor de eerste scootmobiel toertocht, georganiseerd door scootmobielclub ScootZo opgericht door Raymond en zijn vrouw Ineke.

IMG 6573Van idee naar activiteit

Woensdagmiddag 6 oktober opende na de koffie en gebak wethouder van Driel officieel de 1ste toertocht voor scootmobiel gebruikers. De wethouder benoemde daarin vooral het initiatief van Raymond, dat mensen samenbrengt en verbindt. Dat de eerste editie van de maandelijkse toertochten die georganiseerd gaan worden, valt in de week van de toegankelijkheid is een prachtige samenkomst. Ze gaf daarna het woord aan Raymond die vooral de deelnemers bedankte die ondanks het slechte weer naar het wijklab waren gekomen om deel te nemen aan de tocht. Samen met zijn buurman Paul Scannell heeft Raymond samen de tocht uit gezet en getest op toegankelijkheid. Er was een dankwoord voor wijkregisseur Marcel van Leeuwen nauw betrokken bij het Wijklab, die samen met Raymond van een idee, een echte activiteit maakt.

Wethouder Margreet van Driel is wijkwethouder in Seghwaert en nauw betrokken bij initiatieven in de wijk. “Dat een idee aan een prikbord zoveel impact kan hebben is prachtig. Ik kijk als wijkwethouder naar de behoefte van bewoners van de buurt. Prachtig dat we dit vanuit  het wijklab mogelijk kunnen maken. Hopelijk volgen er meer wijken met dit prachtige idee waar scootmobielgebruikers samen komen.”

Trots en Emotioneel

Schermafbeelding 2021 10 06 om 16.18.06Raymond werd scootmobiel gebruiker na zijn hersenbloeding vijf jaar geleden. Hij merkte dat mensen met een scootmobiel soms figuurlijk tegen obstakels aanrijden, waarvan eenzaamheid er zeker één is. Zelf durfde Raymond niet alleen op stap met de scootmobiel, zeker geen lange afstanden. Raymond:  "Ik bedacht me dat een scootmobielclub een toegevoegde waarde kon zijn voor mensen die gebruikmaken van een scootmobiel. Toen ik in contact kwam met iemand uit Deventer die daar met een scootmobielclub op stap ging, wist ik zeker dat Zoetermeer ook een club kon gebruiken." Hij hing zijn idee op het prikbord van het Wijklab dat in augustus geopend werd. Het idee met de meeste stemmen zou in gang gezet worden, Raymond won niet, maar viel wel op met zijn idee bij Margreet van Driel en Marcel van Leeuwen die besloten er iets mee te doen. Na een gesprek werd er een plan en een scootmobielclub opgezet. Ineke, vrouw van Raymond: ”Vijf jaar geleden kon hij niets meer, om te zien dat zijn plan nu werkelijkheid is geworden maakt mij trots en emotioneel.”

Nieuwe contacten en aanspraak

Schermafbeelding 2021 10 06 om 16.19.18Dat er behoefte is aan een club blijkt wel uit de verhalen van de deelnemers. Het echtpaar van Eikeren woonachtig in het Dorp gebruikt beide een scootmobiel en zijn actieve gebruikers. Naast de boodschappen rijden ze vaak naar hun caravan in Zevenhuizen. Mevrouw van Eikeren zat twee jaar thuis en ervaart de scootmobiel als een uitkomst. Ze hoopt met de club nieuwe contacten op te doen, gezellig met elkaar te praten, koffie drinken en toeren. Riet Vermaas  rijd al lang met een scootmobiel nadat ze 17 jaar geleden op 48-jarige leeftijd niet goed meer kon lopen door een vernauwing in haar rug. Accepteren van de scootmobiel was moeilijk, maar inmiddels is die acceptatie er wel. Haar man werkt nog dus overdag is ze alleen, de oproep op facebook van de scootmobielclub is dan ook een uitkomst. Ze hoopt dan ook leuke contacten en aanspraak te hebben.

Toen de regen even ophield was het moment aangebroken om aan de tocht te beginnen, die de deelnemers rond de Benthuizerplas en het Noord-Aa leidde. De deelnemers ontkwamen tijdens de tocht niet aan een wolkbreuk en kwamen kleddernat, maar met een grote glimlach terug bij het startpunt.

Tekst en foto's: Monica Lausberg

Lees ook!  https://www.zoetermeeractief.nl/nieuwshome/actueel/21614-nieuwe-scootmobielclub-start-met-toertocht

 

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

 

-advertenties-

-goede doel-