DBFF3A57 B5DA 4836 8997 892A6789F9F0ScootmobielClub ScootZo organiseert op 6 oktober om 13.00 uur een startbijeenkomst. De bijeenkomst start met een informele kennismaking in het Wijklab Seghwaert (Koeienweide 2), waarna er een mooie tocht langs de Benthuizerplas wordt gereden. 

Het doel van de ScootmobielClub: ScootZo is namelijk gebruikers van scootmobiels op een laagdrempelige in contact met elkaar brengen. De 1ste activiteit van de club staat inmiddels gepland, een korte toertocht langs de Benthuizerplas op 6 oktober. Met daarna een koffiemoment bij wijklab Segwaert/Noordhove, de samenwerkingspartner van de club die ook dient als start- en eindpunt. De Scootmobielclub heeft als doelstelling om elke maand een toertocht uit te zetten en te rijden. Daarnaast neemt ScootZo in georganiseerd verband deel aan bestaande activiteiten binnen Zoetermeer.

gesprekken, contacten en vriendschappen

ScootZo is opgericht door Raymond Damen en zijn vrouw Ineke. Raymond kreeg 5 jaar geleden een hersenbloeding en gebruikt sindsdien onder ander een scootmobiel als vervoermiddel. Raymond: “Ik had het idee voor een scootmobielclub  al enige tijd om zo contact te krijgen met andere gebruikers. En samen tochten maken is gezelliger dan alleen, ik zelf bijvoorbeeld ga niet graag alleen een lang stuk rijden.” Dat er wellicht leuke gesprekken, contacten en vriendschappen uit voortvloeien zou voor deelnemers iets fijns op kunnen leveren.

Raymond bleef met het idee spelen, maar wist nog niet hoe dit vorm te geven. Totdat hij in contact kwam met iemand die lid was van een club en er enthousiast over vertelde en hij het zeker wist: "dit moet ook in Zoetermeer komen.”

Idee op een prikbord

In augustus  viel er bij het echtpaar een brief op de mat met een uitnodiging voor de  opening van een wijklab in hun wijk Seghwaert/Noordhove. Tijdens de opening die ze bijwoonden begin september, kon men leuke ideeën voor activiteiten op een prikbord hangen, het echtpaar hoefde  niet lang na te denken. Het idee van een scootmobielclub werd opgeschreven en opgehangen op het prikbord. Hun idee werd niet het winnende idee, maar wijkregisseur Marcel van Leeuwen vond het te bijzonder om er niets mee te doen. Een gesprek volgde en in recordtempo werd er een datum gekozen, die toevallig ook nog in de week van de toegankelijkheid valt, een route uitgezet en een facebookpagina gestart.

“Iedereen die van het idee hoort vindt het een leuk initiatief en wil graag helpen. De eerste aanmeldingen hebben we inmiddels al binnen”, vertelt Ineke. Ondertussen is ze druk bezig met het delen van het idee met gemeente, toegankelijkheidsraad en social media.

 

Alle informatie op een rijtje

ScootmobielClub ScootZo organiseert de korte eerste tourrit op 6 oktober. De startbijeenkomst van ScootmobielClub: ScootZo start met een informele kennismaking in het Wijklab Seghwaert (Koeienweide 2), waarna er een mooie tocht langs de Benthuizerplas wordt gereden.

Voor wie: Scootmobiel-, elektrische rolstoelrijders of een andere voorziening  die het leuk vinden om op een informele en recreatieve manier de omgeving van Zoetermeer te verkennen. Bij aanvang is er een gezamenlijk koffiemoment, met iets lekkers, in het wijklab.

De bijeenkomst start om 13:00  deelnemen is gratis.

Aanmelden: u kunt mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-54926288 (Raymond). Of stuur een berichtje s via de Facebook groep

Kom vooral met een volle accu!

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

 

-advertenties-

-goede doel-