burendag kicks studios

Dansgroep Kick'n in de Dorpsstraat

In heel Zoetermeer waren er zaterdag 25 september, Burendag, veel activiteiten voor buurtbewoners. Zo was er in de Dorpsstraat een jongeren dansgroep en een expositie van een kunstenares te zien, in Meerzicht genoten kinderen van een springkussen en in Oosterheem werd een prijs uitgereikt.

 

Dorpstraat

burendag dorpIn de Dorpstraat was het erg gezellig tijdens Burendag, zo was er een jongeren dansgroep te zien van Kick’n Studio’s, maar ook zangeres, kunstenares en kinderkoordirigente Sandra van den Brand was actief op deze dag. Kinderen konden in de ochtend bij Sandra mee doen met een superleuke muziek workshop. Rond het middaguur opende Sandra met haar zang voor de winkel ‘De Goede Herder’ haar bijzondere expositie en ging ook de expositie wandeling van start. Sandra heeft een aantal van haar schilderijen in de etalages tentoongesteld van winkels in de Dorpsstraat.
De schilderijen zijn gemaakt met acrylverf en hebben uiteenlopende onderwerpen. Sandra heeft de schilderijen qua thema of kleur zoveel mogelijk laten aansluiten bij de winkel waar
schilderij te zien zijn, zo hangt er een dierportret bij de dierenwinkel, een schilderij met Bijbelse voorstelling bij de Goede Herder en een bloemenschilderij met bruidspaar bij de fotograaf.
www.ZangEnHerstel.nl


Burendag in Meerzicht

Buren in Schokland vroegen samen het officiële Burendag pakket aan met een springkussen en een ijscoman. Burendag werd compleet gemaakt met een gezamenlijke bbq.
De flat Savelsbos had voor de bewoners in hun mooie tuin die gelegen ligt op het dak van de parkeergarage een geslaagde Burendag die o.a. mede mogelijk werd gemaakt door AH en de Jumbo van winkelcentrum Meerzicht.
Ook bij Ipse de Brugge in de wijk Meerzicht was het gezellig en stond er aan het eind van de middag een heuse fanfare / drumband op de stoep.

 

Burendag Oosterheem 155Straatprijs voor bewoners in Oosterheem

Zaterdag 25 september tijdens Burendag reikte wethouder Ingeborg ter Laak een culturele straatprijs uit aan bewoners van de Heicopstraat in Oosterheem. Zij waren een van de adressen die de reizende koffers Sam uit het culturele zomerproject van Wijck, in samenwerking met de Spraakmakers, hadden bezocht. De bewoners winnen een culturele activiteit voor de hele straat.

Foto's en tekst: Marja de Laaf

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-