CentrumAcuteZorgOp maandag 20 september aanstaande starten de Spoedeisende Hulp, Huisartsenpost en Dienstapotheek met een verbouwing in het Centrum Acute Zorg. Tijdens de verbouwing gaat de dienstverlening aan patiënten gewoon door.


Maar er verandert wel iets: de Huisartsenpost en de Dienstapotheek gaan tijdens de verbouwing naar een andere locatie, in Gezondheidscentrum De Leyens. De verbouwing duurt naar verwachting tot begin december 2021. Gezondheidscentrum De Leyens is vanaf maandag 20 september te vinden aan de Hekbootkade 54.

De Huisartsenpost maakt daar gebruik van de praktijkruimte van Huisartsenpraktijk Het Kompas op de eerste etage van het gezondheidscentrum. De Dienstapotheek verzorgt de uitgifte van medicijnen via een loket op de begane grond.
De telefoonnummers van de HAP en DAP blijven ongewijzigd. Ook de openingstijden blijven hetzelfde.

 

Ingang Spoedeisende Hulp

De Spoedeisende hulp blijft in het Centrum Acute Zorg aan de Brechtzijde, naast het LangeLand Ziekenhuis. De ingang van de Spoedeisende Hulp wordt vanaf 11 oktober tijdelijk verplaatst naar de ambulancehal, rechts van de oorspronkelijke ingang. Op de locatie wordt duidelijk aangegeven hoe bezoekers naar de tijdelijke ingang moeten lopen.

 

Waarom verbouwen?

De vraag naar acute zorg in de regio Zoetermeer en omstreken neemt toe. Om de stad en haar 120.000 inwoners te blijven voorzien van de juiste zorg op de juiste plek, gaan de Spoedeisende Hulp en Huisartsenpost hun samenwerking intensiveren. Een van de aanpassingen die hiervoor nodig is, is een verbouwing van het Centrum Acute Zorg aan de Brechtzijde in Zoetermeer. Hier wordt bijvoorbeeld één gezamenlijke balie voor Spoedeisende Hulp en Huisartsenpost gemaakt. Voor de patiënt wordt het daarmee duidelijker waar hij of zij moet zijn.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-