20210703 25004De Dorpsstraat heeft een eigen glossy, een blad vol achtergrond info, interviews en aanbiedingen. Musicalster en Dorpsstraat fan René van Kooten overhandigde de eerste editie aan burgemeester Bezuijen, midden in het hart van Zoetermeer.

"De Dorpsstraat is de ziel van Zoetermeer," dat zei René van Kooten zaterdag 3 juli bij het uitreiken van de eerste glossy. 'Zoetermeer Dorpsstraat magazine' heet het blad officieel en komt twee keer per jaar uit, zo is het plan nu. Burgemeester Michel Bezuijen kreeg het blad overhandigd en was het met René eens. "De Dorpsstraat heeft karakter en is de ziel van onze stad, dit blijf ik graag uitdragen," zei Bezuijen.

In deze 'zomer 2021' editie staat René prominent op de voorpagina. Op pagina 21 staat een interview met hem, waarin hij aangeeft: "De Doprsstraat en ik, we go way back". Hij denkt terug aan de kermis en hoe hij vaste klant was bij 'The Music hall', dé platenwinkel van toen. 



Tweede horecaplein in de straat

De vereniging van vastgoedeigenaren van de Doprsstraat, BIZ, wil graag een tweede horecaplein. Deze wil voorzitter Jacques Boonenkamp graag op het plein naast de Zoetelaar. "De speeltoestellen moeten dan verplaatst worden, zo komt er ruimte voor terrassen van de omliggende restaurants". Er zijn veel meer plannen voor de Dorpsstraat, maar het geld om deze te realiseren is er niet. De vereniging praat hierover met de gemeente.

 20210703 24988  20210703 24995

 

De glossy zit verder vol foto's en interviews met ondernemers. Ook staat er een oproep voor ambitieuze hardwerkende ondernemers die de Doprstraat willen komen versterken met hun zaak. Het blad eindigt met een overzichtspagina van alle ondernemingen.

De tweede editie zal de 'wintereditie' worden en uitkomen in november 2021.

 Video: met dank aan Rutger Wilkes

 

-advertenties-

-goede doel-