Z629539 Z629585Het Zoetermeerse groene jongeren initiatief Green Impact Network heeft samen met het Green Team Zoetermeer - een initiatief van Zoetermeerse Scholen - een Trash Challenge georganiseerd. Op 29 juni 2021, de landelijke Young Impact Day, gingen de jongeren op pad.

 

Op de Bijenhotel Route van de Hof van Seghwaert werden groepen jongeren ingezet met prikkers en vuilniszakken om rommel uit de natuur op te rapen. De jongeren werden geholpen door vrijwilligers van de VNVZ (Vogel- en NatuurVereniging Zoetermeer). Na ruim 3 uur hard werken hadden de jongeren 6 volle vuilniszakken zwerfvuil verzameld en twee wees-winkelwagentjes weer teruggebracht.

 

Altijd een keus

IMG 0400Terwijl de jongeren via Green Impact Network lekker bezig waren, pakte de politie even verderop een jongere op in verband met heterdaad vernieling en dierenmishandeling in het wijkpark Seghwaert. De aangehouden jongere stond graffiti te spuiten in het park, hij heeft via snelrecht een HALT straf gekregen en zal de aangerichte schade moeten gaan vergoeden.

Wouter Parent, bestuurslid VNVZ: “Je hebt altijd een keus! Kies je voor het groen om samen met leeftijdsgenoten regelmatig gezellig met elkaar in het groen te werken? Of kies je met je graffitybus en vernielzucht voor een nachtje bij het blauw? Aan jou de keus!”

 
Creëer impact op de juiste manier

Volgend jaar ook meedoen? Of wil je je net als vele andere gezellige jongeren ook regelmatig inzetten in het groen? Meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

-advertenties-

-goede doel-