De deelnemers van Kunst-Post zijn enthousiast aan de slag gegaan met de eerste opdracht: beeldhouwen in gips. In twaalf weken krijgen zij door de brievenbus zes creatieve opdrachten om thuis uit te voeren. De deelnemers zijn dertig zelfstandig wonende ouderen in Oosterheem, Seghwaert en Meerzicht.

2021.06.17 kunst post 2De beeldende opdracht van kunstenaar Fieke Hordijk is met veel plezier ontvangen. De deelnemers maakten als hun eerste wapenfeit een beeldhouwwerk in gips. “Ik heb er erg veel lol in”, reageerde een deelnemer in de Facebook-groep. In deze besloten groep delen de deelnemers resultaten en kunnen zij instructievideo’s bekijken.

In opdracht 2 schetsen en schilderen Kunst-Postdeelnemers een dagboek, waarbij de kunstenaar een aantal regels heeft meegegeven. Zo mag de compositie niet meer dan acht vlakken bevatten en mogen alleen zwart, wit en grijstinten worden gebruikt.

De kunstenaar achter deze opdracht is Marja Milo. “Een jaar lang werkte ik zelf aan een geschilderd ‘dagboek’. Ik maakte iedere week een klein schilderijtje in zwart en wit. Het puzzelen met de regels hiervoor vond ik inspirerend”, vertelt Milo. “Door mijn Kunst-Post-opdracht hoop ik dat de deelnemers de kracht ontdekken van grenzen. Want als je beperkt wordt door (zelf)opgelegde grenzen, word je vanzelf heel creatief. Een grens maakt een scheiding, en tegelijkertijd een verbinding.”

Met Kunst-Post daagt Wijck deelnemers uit om nieuwe kanten van zichzelf te leren kennen en prikkelt hen op een positieve, culturele manier. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Lang Leve Kunst Fonds.           

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

           

-advertenties-

-goede doel-