Ikaros ChronosDe plannen liggen er al enige tijd maar de start van de verkoop komt nu dichtbij. Aan het Zalkerbos in de wijk Meerzicht staat de bouw van een woontoren gepland. Op de plek waar nu een voormalige autogarage staat, verrijst een tien etages tellend appartementencomplex dat gericht is op senioren.

Project Ikaros voorziet in de wens van de gemeente Zoetermeer om de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen. De 46 koopappartementen variëren in grootte van 60m² tot 130m² en zijn voorzien van balkons van minimaal 12m². Op de bovenste etage zijn 3 penthouses gesitueerd met ruime terrassen. Op de begane grond is plek gemaakt voor een gemeenschappelijke ruimte. Hier kunnen bijvoorbeeld verjaardagen gevierd worden of vergaderingen gehouden worden. Parkeren gebeurt op het eigen terrein rondom het gebouw.

Vastgoedontwikkelaar Chronos organiseerde begin 2020 een informatieavond waar veel belangstellenden aan deelnamen. Naar aanleiding van een participatieavond met omwonenden zijn de originele plannen op een aantal punten aangepast; onder andere werd het gebouw 3 lagen minder hoog en zijn de balkonschermen niet transparant zodat er vanaf de balkons minder inkijk is in de tuinen.

De verkoop kan van start gaan zodra de diverse vergunningen rond zijn. Naar verwachting zal de oplevering van het project medio 2022 plaatsvinden.

 

Op de hoogte blijven van dit project en de overige nieuwbouwprojecten in Zoetermeer? In ons overzicht vind je de links naar alle lopende projecten.

-advertenties-

-goede doel-