Veel ouderen voelen zich in de zomermaanden eenzamer dan anders, voor hen zijn er weinig uitstapjes of vakantie. Speciaal voor deze groep mensen organiseert Palet Welzijn daarom juni, juli en augustus leuke activiteiten die de zintuigen prikkelen; ‘Prikkel in het Park’.

                Ouderen hebben, onder andere vanwege corona een lange, soms eenzame en prikkel loze periode achter de rug waarin ze vooral veel thuis zaten. Voor deze kwetsbare groep ouderen is ‘Prikkel in het Park’, waarbij ze met een vaste groep aan de slag gaan met de verschillende zintuigen. De eerste activiteit is op maandag 14 juni een wordt gehouden op het plein op de Bijdorplaan in de wijk Dorp/Driemanspolder.

Tijdens de activiteiten van Prikkel in het Park komen alle zes zintuigen aan bod; horen, zien, ruiken, proeven, voelen én de intuïtie. Zo gaan de ouderen bijvoorbeeld een Djembé workshop doen en komt er een proeverij met producten van lokale ondernemers. Op deze manier krijgen ouderen een complete zintuigelijke beleving, lekker in de buitenlucht op een vaste, aangeklede locatie bij de Bijdorplaan.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-