20210529 24447Na een zeer geslaagde actie voor Stelian, de muzikant van de Mandelabrug die beroofd werd van zijn accordeon, kan hij weer lachen en opnieuw zijn geliefde muziek maken. Flip Bakker van ILOZ plaatste een oproep om Stelian te helpen en werd bedolven onder meer dan 160 reacties en donaties.

Flip Bakker: "Toen we de oproep hadden geplaatst liep het echt storm! Ongelofelijk hoeveel lieve mensen er bereid zijn om iets te doen voor een ander!" Het bedrag waar in eerste instantie op gemikt werd, 350 euro, was al snel bereikt en nog bleven de donaties binnen stromen. Flip: "Ik verwacht dat er ongeveer 5000 euro geschonken is. Een nieuwe accordeon is dus al bereikt, maar met het overgebleven geld willen we nóg iets belangrijks doen voor Stelian: zorgen dat hij wat inkomsten krijgt door optredens in bijvoorbeeld verzorgingstehuizen. De donaties zijn ruim genoeg voor meerdere optredens."

 

Fiets en accordeon

Toen Stelian in Den Haag bestolen werd van zijn fiets én accordeon, was hij ten einde raad. Als straatmuzikant verdient hij zijn brood door voor mensen te spelen, zonder accordeon ook geen inkomsten. Maar met de hulp van het ILOZ werden veel hulpvaardige mensen bereikt, zoals Laura van Eerden. Zij hoorde van de oproep en besprak dit in haar kerkgemeenschap, Paroussia. Al snel meldde Miep zich met een accordeon die zij helaas niet meer zelf kon bespelen door klachten aan haar arm. Stelian mocht deze zo hebben van haar.

 20210529 24456  20210529 24464

 

Stelian was dolblij met het instrument, waardoor hij weer kan spelen voor de mensen. Stelian: "Dit is geweldig, het is een hele mooie accordeon. Iets kleiner dan mijn oude, maar met een mooie klank. Ik dank iedereen voor de steun!"

Ook een fiets werd geregeld, zodat hij weer vanuit zijn woonplaats Den Haag naar het station kan fietsen.  Vervolgens schonk een andere vrijgevige Zoetermeerder nóg een fiets om ook in Zoetermeer te gaan rijden. Flip: "Als hij optredens gaat verzorgen in tehuizen in Zoetermeer komt dit natuurlijk heel erg van pas, zo is hij veel mobieler!"

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-