sdrStelian Lacatus, de enthousiaste en altijd lachende accordeonist van de Mandelabrug, heeft een groot probleem: zijn accordeon is gestolen. De accordeon is voor hem zijn broodwinning én zijn lust en zijn leven. Het ILOZ startte meteen een actie om Stelian te helpen.

20151201 72451Stelian’s accordeon werd afgelopen vrijdag gestolen in een onbewaakt ogenblik, samen met zijn fiets. Stelian heeft aangifte gedaan bij de politie van de diefstal, maar verwacht niet daarmee zijn bezit weer terug te krijgen. De accordeonist speelt dagelijks muziek voor voorbijgangers en is voor zijn inkomsten afhankelijk van zijn instrument.


Stelian heeft op Marktplaats een goede vervanging gevonden, een tweedehands accordeon voor €250,-. Hij hoopt dat de vele Zoetermeerders die hem kennen van zijn spel op de Mandelabrug hem nu willen helpen aan een nieuw (tweedehands) instrument, zodat hij de voorbijgangers op de brug weer blij kan maken met zijn muziek.


Het ILOZ heeft voor deze actie een rekeningnummer beschikbaar gesteld, waarvan de opbrengst voor Stelian’s accordeon is. Doneer uw bijdrage op NL13 TRIO 0379 6985 44, onder vermelding van: Actie Accordeon voor Stelian.

Update: Na publicatie van dit stuk, zijn wij benaderd door een sociaal betrokken ondernemer uit Zoetermeer. Hij heeft aangegeven de kosten te dragen voor een nieuwe accordeon voor Stelian. Wij hebben de ondernemer en de muzikant met elkaar in contact gebracht. Het zal niet lang duren voordat er weer muziek op de Mandelabrug klinkt, met dank aan deze ondernemer.

Lees ook ons interview met Stelian: De-vrolijke-noot-op-de-Mandelabrug

Foto links: Stelian op archiefbeeld, spelend op de Mandelabrug

-advertenties-

-goede doel-