Drie auto’s tot de nok toe gevuld met speelgoed dat was ingezameld door IKC Stella Nova kwamen woensdagmiddag bij speelgoedbank IKROS voorrijden. Zelfs een tweede rit was nodig om de hele berg speelgoed op te halen.

stella nova overhandigt speewlgoed aan ikros01Op de foto: Noa, Richano, Ruíz, Ronals Offers, Jonna, Jacoline Griep, Mike Griep



Stella Nova is een IKC, een Integraal Kind Centrum, in Driemanspolder. Jacoline Griep, voorzitter van de ouderraad en moeder van Mike uit groep 7, vertelde hoe deze donatie van Stella Nova tot stand was gekomen. Één maal per jaar houdt de school een ‘juffen en meesterdag’. Dan vieren alle leerkrachten in één keer, gezamenlijk hun verjaardag op dezelfde dag. De teamleden vroegen de leerlingen geen persoonlijke cadeaus mee te nemen, maar wel al dan niet gebruikt speelgoed. Het zo ingezamelde speelgoed, bij deze inmiddels op de school traditie geworden activiteit, zou dan gedoneerd worden aan een goed doel. Voor de tweede keer op rij, werd speelgoedbank IKROS als goede doel gekozen. Dat de inzameling zo’n enorme berg speelgoed zou opleveren, was te wijten of juist te danken, aan een misvatting in de nieuwsbrief aan de ouders. In het verzoek in de nieuwsbrief was per ongeluk niet opgenomen dat er maar 1 stuk speelgoed per kind werd verwacht. Hierdoor kwamen er ook dozen, zakken en tassen vol met speelgoed binnen, die samen deze imposante hoeveelheid opleverde.

stella nova overhandigt speewlgoed aan ikros05 noa

Noa bij een deel van het ingezamelde speelgoed

stella nova overhandigt speewlgoed aan ikros07 op school

 


De speelgoedbank liet bij monde van Ronald Offers weten, dankbaar te zijn voor die misvatting. IKROS staat voor 'ieder kind recht op speelgoed’. Bij IKROS kunnen ingeschreven kinderen met een Zoetermeerpas, iedere maand gratis speelgoed komen uitzoeken.

Foto’s en tekst Guus Pauwels

-advertenties-

-goede doel-