Julian flyert tegen overname buurtIn Palenstein hebben bezorgde buurtbewoners zich verenigd in een actiegroep tegen het splitsen van woningen in de wijk. Onlangs is een vergunning aangevraagd om een eengezinswoning te splitsen in 3 wooneenheden.

Julian Mooijman zag de aanvraag voor de omgevingsvergunning van de woning aan de Bootsmastraat en lichtte geschrokken zijn buurtbewoners in. Julian: “Ik ben hier erg van geschrokken want ik voorzie hiermee een trend ontstaan wat al heeft plaatsgevonden in Den Haag.
Den Haag heeft er nu een stop op gezet, zij verlenen geen vergunning meer in bepaalde wijken voor dit soort praktijken van Huisjesmelkers/projectontwikkelaars.”

Hij voelt zich inmiddels gesteund door bewoners uit meerdere wijken en is een handtekeningenactie gestart om aan de gemeente te overhandigen. Julian: “Met name de wijk Palenstein is nu erg in ontwikkeling om de wijk weer goed op de kaart te zetten en het negatieve imago, wat het toch wel had, weer om te zetten naar een prachtige gewilde, kindvriendelijk wijk waar het goed toeven is. Wij zijn bang dat de projectontwikkelaars die nu niet meer aan bod komen in Den Haag, gaan uitwijken naar Zoetermeer.”

De actiegroep maakt zich zorgen over overbewoning van gesplitste woningen, de straat is immers berekend op een bepaald aantal bewoners. Als daar door gesplitste woningen ineens drie maal zo veel mensen komen te wonen, vreest de buurt voor parkeeroverlast, geluidsoverlast, afvaloverlast en veel meer drukte op straat.

Wethouder Paalvast, o.a. vergunningen en wijkwethouder Palenstein, begrijpt de zorgen van de bewoners: "Ik begrijp heel goed dat de buurt zich zorgen maakt als zij deze aanvraag zien omdat je niet precies weet wat er gaat komen. Deze aanvraag betreft een splitsing, geen verkamering. Los daarvan begrijpen wij de zorg en zullen zorgvuldig kijken naar deze aanvraag.

 

Foto door: Fred Leeflang

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-