nicolaaskerk begraafplaatsHet Nicolaaskerkhof doet zondag 30 mei mee met het landelijk Weekend van de Begraafplaats. Het thema dit jaar is: ‘Begraafplaatsen: vol liefde’. Tijdens het Weekend organiseren begraafplaatsen in heel Nederland diverse activiteiten.

Zondag 30 mei, van 10 tot 16 uur bent u van harte welkom op het kerkhof achter de Nicolaaskerk in de Dorpsstraat.

Activiteiten

Vanwege de corona-maatregelen zijn geroepsactiviteiten op het kerkhof niet mogelijk. Alleen of met twee personen komen kan echter wel. U kunt dan zelf ervaren hoe dit kerkhof met zorg en aandacht beheerd wordt door vrijwilligers. En dat de begraafplaats iedereen, altijd, in alle stilte en schoonheid verwelkomt. Bezoekers kunnen zeven dagen per week kunt herdenken en gedenken; niet alleen de personen die daar begraven liggen, maar iedereen die wordt gemist.
Op 30 mei hebben bezoekers de mogelijkheid om bloemen te leggen, een kaarsje aan te steken, of een steentje neer te leggen. Voor de kinderen is er een kleine puzzeltocht, waarbij liefde het thema is. Ook kunt u de monumentale grafstenen bekijken, die bij de laatste renovatie bewaard zijn gebleven.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-