20210517 24305

Huri Sahin met de belangrijkste uitspraken van dit gesprek

In een goed gesprek met Huri Sahin spraken vertegenwoordigers uit de Zoetermeerse politiek en ervaringsdeskundigen uit het onderwijsveld over onderwijs, identiteit & burgerschap.

Het gesprek vond plaats bij islamitische basisschool Yunus Emre -De Vijf Pilaren in Buytenwegh, waar ook het Suikerfeest voor de kinderen van de school gevierd werd.
Huri Sahin, voorzitter van het Kinderrechtencollectief, legde de aanwezigen vanuit de politiek en onderwijs in Zoetermeer verschillende stellingen voor over burgerschap en identiteit. Hoe kun je met behoud van de eigen identiteit volwaardig meedoen in de samenleving?
Wethouder Jan Iedema van Onderwijs nam deel aan het debat. Iedema: “Het is belangrijk om te blijven praten, juist als het schuurt of er problemen zijn. Het debat blijven voeren en met elkaar in gesprek blijven om tot een oplossing te komen.“
De praktijk op een school blijkt soms lastiger dan de theorie, zo bleek uit de gesprekken. Maar een ouderkamer op school kan dan een heel goede insteek zijn om te zorgen dat de ouders van de kinderen met elkaar blijven praten, wat natuurlijk ook op de kinderen weer een positieve invloed heeft.

 20210517 24295  20210517 24298


Het gesprek, een initiatief van het InterLevensbeschouwelijk Overleg in Zoetermeer (ILOZ), werd live gestreamd op Facebook, zodat veel mensen konden meekijken en wordt maandagavond nogmaals herhaald.
https://iloz.org/2021/05/11/17-mei-gesprek-over-burgerschapsvorming-en-speciaal-onderwijs/

-advertenties-

-goede doel-