1e paal plataanhoutMet het slaan van de eerste paal is dinsdag 11 mei aan het Plataanhout in de wijk Rokkeveen de bouw begonnen van De Plataan. Dit duurzame nieuwbouwcomplex van woningcorporatie De Goede Woning bestaat uit 13 appartementen voor 55plussers en 14 appartementen voor jongeren tot en met 26 jaar.

De driekamerwoningen zijn bedoeld voor kleine huishoudens van 1 of 2 personen met lage inkomens. De huurprijs komt onder de aftoppingsgrens van € 633 (prijspeil 2021). Op de begane grond komen de woningen voor 55plussers en op de eerste verdieping de jongerenwoningen.

Alle appartementen krijgen een buitenruimte. Op de begane grond is dit een terras en op de eerste verdieping een balkon. Het nieuwbouwcomplex wordt aardgasvrij, goed geïsoleerd en krijgt zonnepanelen en individuele bodemwarmtepompen. In januari 2021 is begonnen met bouwrijp maken van het terrein. Dinsdag 11 mei is aannemer Van der Lecq en Droogers met de daadwerkelijke bouw begonnen van de appartementen voor 55plussers en jongeren. Naar verwachting worden de duurzame woningen in het eerste kwartaal van 2022 opgeleverd.

 

Een overzicht van alle nieuwbouwprojecten is te vinden op onze site: Overzicht Nieuwbouw Zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-