20210512 24226Juf Wilma gaat al het hele jaar door elke week rond de school hardlopen als brede school activiteit. Wat begon met enkele leerlingen, groeide al gauw uit tot een populaire activiteit waar ruim 50 leerlingen aan meedoen. Woensdag 12 mei deed de groep mee aan de Alternatieve Zoetermeerse Marathon.

Elke woensdagmiddag is er onder de bezielende leiding van juf Wilma van KC De Entree in Meerzicht, hardlooptraining. Ruim 50 leerlingen uit groep 4 tot 8 lopen elke week in de wijk en werken samen naar een aantal hardloopwedstrijden toe. Daarnaast is de school sinds dit schooljaar ook in het trotse bezit van het themacertificaat ‘sport en bewegen’ en doet een aantal groepen mee met de daily mile.

 20210512 24216  20210512 24235


De kinderen liepen vier rondjes rond de school, in totaal 1600 meter. Bij het hardlopen werden zij toegejuicht en aangemoedigd door ouders en leraren langs de kant, allemaal op ruime afstand rond het parcours. Juf Wilma: “Ik hou zelf van hardlopen en ben vorig jaar gewoon gestart met een klein groepje kinderen. Die waren heel enthousiast en het werden er steeds meer! De kinderen zijn heel fanatiek, ook bij regen en slecht weer lopen we gewoon door. Het mooie is dat ze zelf ook zien hoe ze in korte tijd hard vooruit gaan, dat stimuleert weer om door te gaan met het hardlopen!”


Juf Wilma werkt het liefst naar hardloopwedstrijden toe, maar deze werden dit jaar helaas afgelast door corona. Daarom organiseerden zij nu hun eigen wedstrijd, in samenwerking met Andy Oskam, de organisator van de Zoetermeerse halve marathon. Andy kwam speciaal langs om de school een grote trofee te overhandigen en alle kinderen een welverdiende medaille.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-