IMG 8211

De veelvuldig met goud bekroonde oliebollenkraam is sinds 1 mei terug in Meerzicht. Tot 1 september kunt u terecht bij ‘De Zoete verleiding’ zoals de kraam nu heet voor o.a. chocolade-fruit, donuts, churros, tropical- drinks etc. Daarna verkopen ze weer hun vertrouwde oliebollen.

De oliebollenkraam van familie Reekers is een begrip in Meerzicht en heel Zoetermeer. Al ruim 7 generaties lang worden er oliebollen gemaakt en verkocht op braderieën, kermissen en andere evenementen. Sinds 1967 staat de oliebollenkraam van de familie Reekers elk jaar in Meerzicht van oktober tot en met januari voor de verkoop van oliebollen, appelflappen en appelbeignets.
Maar door de aanhoudende coronacrisis zijn er door het wegvallen van evenementen en markten geen verdere inkomsten. In de lockdown hebben vader en dochter Reekers niet stil gezeten, ze hebben diverse cursussen gevolgd en het roer om gegooid.  In overleg met de gemeente hebben ze een vergunning gekregen tot eind september voor de ‘Zoete verleiding’. De omgedoopte oliebollenkraam heeft nu nog veel meer lekkers en  wordt al goed bezocht door veel blije 'trouwe' klanten met positieve reacties. In oktober verandert de kraam weer terug in de vertrouwde oliebollenkraam die al 4 keer met goud is bekroond door het Nederlands bakkerij centrum.

 

 Schermafbeelding 2021 05 07 093803 oliebol1 Schermafbeelding 2021 05 07 093946 oliebol2 Meerzicht 1967 Oliebollenkraam fam Reekers 
 'oma Annie' met haar ouders  Theo en José Reekers op de plek van vis/patat/bloemenwinkel Meerzicht

 

De jarenlange ervaring gaat terug van voor de oorlog, vertellen vader Theo en dochter Jaleesa. Jaleesa: “Opa Gunther Könes was van Duitse afkomst en oma Annie Könes- Verwijk Amsterdamse. Samen hebben ze de oliebollenkraam ‘J.F. Verwijk HOLL. Gebakkraam Amsterdam’ voortgezet.  Mijn moeder José Reekers- Könes groeide op in deze oliebollen business en heeft op haar beurt samen met mijn vader Theo Reekers het werk voortgezet en zo kregen zij hun vaste plek hier in Meerzicht”. 

"Klopt helemaal", vervolgt vader Theo, “eerst stonden we  aan de overkant meer richting de griek Poseidon, waar toen nog helemaal niks was gebouwd, het jaar er na stonden we op de plek waar nu vishandel J. Knoester zit. Op de hoek was inmiddels meubelzaak van Waay gekomen en via hen werden we van stroom voorzien”.
De jaren erna zijn ze trouw gebleven aan hun plek en niet meer weg te denken in Meerzicht. Vanaf het moment dat hun eigen dochter leerplichtig werd, mocht zij in de periode dat de oliebollenkraam op zijn plek stond haar schoollessen tijdelijk volgen op de Regenboogschool en nu  staat zij 'als volgende generatie' samen met haar vader in de kraam bruisend van nieuwe ideeën en mogelijkheden mede ontstaan door de coronacrisis.


Het aanbod is lekker, fris en fruitig van enkele stuks tot bijv. pakketten en winacties op Facebook en de service is zoals u gewend bent: kwaliteit met een glimlach en een praatje.

 

 IMG 8207 Schermafbeelding 2021 05 07 094132 oliebol4 Meerzicht 1989  Schermafbeelding 2021 05 07 094336 oliebol5 

 

Tekst, Marja de Laaf

Foto’s, Marja de Laaf en T. Reekers

-advertenties-

-goede doel-