foto1.1
Buurtbewoners in Palenstein hebben binnen 1 dag ruim 130 zienswijzen ingediend tegen de Herziening Bestemmingsplan Palenstein. Zij willen geen weg dwars door de wijk, langs plekken waar veel kinderen spelen en vrezen extra druk op smalle straten waar straks veel meer verkeer langs moet.

Bewoners van de omgeving rond het Sandrinapad en de Lodensteinstraat in Palenstein willen een betere oplossing voor de geplande ontsluiting van de nieuw te bouwen huizen, de zogenaamde Tuyn van Palenstein. De gemeente is namelijk van plan deze ontsluitingsroute aan te leggen recht langs een druk gebruikt voetbalveld en een al even populaire skatebaan. Ook loopt de geplande route door de reeds bestaande, smalle straten, waar nu al sprake is van veel onoverzichtelijke situaties door parkeerproblematiek.
Op de plek waar de nieuwe huizen komen te staan, stond voorheen een galerijflat, de Diederik van Teilingenflat. Verkeer van en naar deze flat werd via de Du Meelaan de wijk in- en uitgeleid. Deze zogenaamde noordelijke route wil de gemeente Zoetermeer nu niet gebruiken. Volgens de bewoners is dit wel een betere optie. De gemeente wil echter vasthouden aan een autovrije, groene as in het nieuw te bouwen gedeelte.

 

‘Rommelige informatie’

Op een bewonersbijeenkomst via zoom in april bleek er nog veel onduidelijkheid te zijn. Veel bewoners van huizen direct aan de ontsluitingsroute gaven aan niet geïnformeerd te zijn over de voorgenomen ontsluitingsroute. Anderen hadden wel bewonersbijeenkomsten bezocht, maar daar niet de informatie gekregen die nu van belang bleek. Het Actiecomité: “Deze situatie lijkt te zijn ontstaan door rommelige, dikwijls onduidelijke en minimale informatievoorziening van de gemeente via brieven, krantjes en websites. Bewoners zien door wisselende, onduidelijke, dan wel incomplete kaarten en tekeningen door de bomen het bos niet meer. Bovendien lijken de actief verstrekte plannen op punten anders dan de daadwerkelijke plannen.”
Na de bijeenkomst hebben een paar bewoners uit de wijk zienswijzen verzameld in de buurt en deze ingeleverd bij de gemeente. Zij hopen dat de gemeente nu serieus gaat luisteren naar de zorgen die zijn geuit en dat de noordelijke ontsluitingsroute wordt heroverwogen.

-advertenties-

-goede doel-