IMG 7902IMG 7905Digitalli, bij velen in Zoetermeer bekend als het FabLab in het Stadhuis- Forum, heeft sinds januari dit jaar onderdak gevonden bij Middin in Meerzicht waar al sinds de start in het Forum een samenwerking mee is.

                                                                        

Sealeung Li, eigenaar van Digitalli.nl,  begon in 2014 in Zoetermeer met het Fablab en na diverse locaties kreeg hij ook een mooie plek in het Forum waar hij met veel plezier heel veel mensen liet kennismaken met de mogelijkheden van techniek. Voor kinderen gaf hij ook naschoolse activiteiten, workshops en kinderfeestjes. 

IMG 7897Sinds januari dit jaar heeft meneer Li (zoals velen hem noemen) zijn bedrijf kunnen onderbrengen in het pand van Middin, de voormalige locatie Ambachtenwerkplaats van Piëzo, in Meerzicht. Sealeung heeft al jaren een nauwe samenwerking met Middin en hun cliënten en dit is nu nog intenser nu ze samen in hetzelfde pand zitten.  Hij begeleidt ongeveer 1 à 2 mensen per dag van Middin tijdens de twee uur dagbesteding. Ze doen dan kleine klusjes/ opdrachtjes, die van tevoren goed en duidelijk worden uitgelegd en voorgedaan.

Sealeung: “Ze zijn zo blij om hier te mogen werken, ze vinden het werk leuk en ze zijn enthousiast. Deze mensen hebben extra en duidelijke uitleg nodig en kunnen maar één opdracht tegelijk doen, maar dat maakt het juist leuk en bijzonder om met deze mensen te mogen werken.”

 IMG 7907  IMG 7913


IMG 7914Ook  de Middin cliënten zelf zijn enthousiast over de samenwerking met Digitalli. Sjakier, 22 jaar: "Ik werk sinds januari bij meneer Li, ik ben hem dankbaar dat ik 2 of soms 3 dagen bij hem mag helpen. Ik leer veel met apparatuur werken en dat vind ik heel leuk. Ik heb al veel geleerd bij meneer Li en nu vind ik het ook leuk om thuis met ICT en apparatuur bezig te zijn en er van te leren.” Ook Marc is tevreden: “Ik werk 1 keer per week in het Fablab, zelf vind ik het heel leuk om hier te werken omdat je verschillende dingen kan doen of leren, zoals; helpen met mapjes en kleding bedrukken, folies pellen en andere klusjes. De eigenaar is ook heel vriendelijk en gezellig en legt goed uit wat je moet doen.”

Het Fab Lab is helaas in verband met de corona maatregelen nog niet open voor kinderpartijtjes of workshops. Wel gaan de naschoolse activiteiten weer van start na de meivakantie op de Entree in Meerzicht en de Touwladder in Seghwaert.  
Alle andere mogelijkheden op grafisch gebied zoals; textiel of mokken bedrukken,  belettering, 3D printen en ook de nieuwe waterjet waarmee met een hogedruk waterstraal steen, glas, hout, metaal etc. gesneden kan worden, zijn nooit gestopt aldus Sealeung Li.

Digitalli is nu te vinden op de nieuwe locatie Vrouwenhuiswaard 7 in Meerzicht.

                           

Tekst en foto, Marja de Laaf

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-