corona testDe middelbare scholen zetten zelftesten in om leerlingen en leraren snel uitsluitsel te geven over een mogelijke besmetting met het coronavirus. Het Alfrink is al vanaf de voorjaarsvakantie pilotschool voor sneltesten.

In de periode na de voorjaarsvakantie, toen de scholen weer iets meer open mochten, kon het Alfrink een team laten ‘invliegen’ om sneltesten af te nemen. De doelgroep bestond uit leerlingen of collega’s die in de buurt van een leerling waren geweest die later positief bleek. Dit zijn dan niet de zogenaamde nauwe contacten, maar de niet-nauwe contacten.
Sandra Dekker, pr en communicatie Alfrink: “We hebben twee keer gebruik moeten maken van de sneltesten. Het is fijn om dan snel te kunnen testen en weten waar je aan toe bent. Gelukkig bij die twee keer was er niemand extra positief.”

Het Alfrink kreeg vorige week vrijdag al dozen met zelftesten, die ze nu zelf in kunnen zetten. De zelftesten worden geleverd vanuit de overheid en worden niet in rekening gebracht bij de school. Personeelsleden kunnen zichzelf nu twee maal per week preventief laten testen. Leerlingen kunnen zichzelf testen als ze iets niet vertrouwen. Sandra: “Vandaag werd bijvoorbeeld een leerling naar huis geroepen omdat haar broer positief was. Zij bleek toen ook positief. En klasgenoten konden toen direct de zelftest doen om te checken of er besmetting had plaatsgevonden. Gelukkig niet: het lucht op om direct te weten of je gevaar hebt gelopen.”

De leerlingen mogen de test zelf uitvoeren, een docent is hierbij aanwezig om hen te helpen. Er is op school een aparte ruimte om de zelftest kunt doen met alle hygiënische voorzorgmaatregelen.

De afgelopen dagen heeft een aantal collega’s zich preventief getest op corona met de zelftest. Een aantal leerlingen nu dus ook. Tot nu toe zijn dat eindexamenleerlingen. Omdat het even wennen is om al leerling de zelftest uit te voeren ben ik of een collega erbij geweest om de leerlingen te helpen als ze zich zelf testen. Als ze het een keertje hebben gedaan, lukt het een eventuele volgende keer zeker zelf.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-