Lauhrens de Jong bracht woensdag 21 april, namens verhuisbedrijf Mondial Henneken uit Zoetermeer, een vijftiental speelgoededoelendozen bij Jonna Offers van speelgoedbank IKROS. De met speelgoed gevulde dozen komen geheel ten goede aan de klanten van de speelgoedbank, dus de ingeschreven kinderen met een Zoetermeerpas.

speelgoededoelendozen henneken voor ikros 01

Verhuisbedrijf Mondial Henneken, dat al sinds 1870 bestaat en daarmee een van de oudste verhuisbedrijven in de regio is, is één van de 19 Erkende Verhuisbedrijven uit Nederland die 26 maart 2020 de Mondial Movers Foundation in het leven riepen. Deze stichting werd vorig jaar opgericht met als doel het bestrijden van armoede en eenzaamheid. Eén van de activiteiten van de stichting, is de ‘speelgoededoelendoos’. Het betreft een speciaal ontworpen verhuisdoos naar het ontwerp van Robert Baldussi van reclamebureau TIME en geproduceerd door SG verpakkingen.

speelgoededoelendozen henneken voor ikros 04

Alle particuliere klanten werd gevraagd of zij nog goed, compleet en bruikbaar speelgoed hadden, dat geschonken kon worden aan kinderen die het wat minder hebben. Een verhuizing is namelijk vaak hét moment om goed te kijken wat meegaat naar de nieuwe woning en van welke spullen afscheid wordt genomen. Dat geldt niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Om te voorkomen dat er speelgoed wordt weggegooid dat in goede staat verkeert, is er de speelgoededoelendoos. De Mondiaal Verhuisbedrijven geven deze verhuisdoos mee aan gezinnen die gaan verhuizen. Kinderen kunnen hier al het bruikbare speelgoed in doen dat ze niet mee nemen naar hun nieuwe woning, bijvoorbeeld omdat ze er inmiddels te oud voor zijn geworden. Het Mondiaal Verhuisbedrijf haalt de dozen na de verhuizing weer op en slaat ze op in hun loods. Samen met een goede-doelen-organisatie zorgt het verhuisbedrijf dan dat de ingezamelde spullen terecht komen bij kinderen die het goed kunnen gebruiken.

Verhuisbedrijf Mondial Henneken koos voor de samenwerking met speelgoedbank IKROS. Ieder kind recht op speelgoed. De inhoud van de dozen komt in de schappen van de speelgoedbank te liggen, waaruit de bezoekende kinderen dan een keuze kunnen maken. Een win-win-situatie voor alle partijen. Met de levering van deze partij dozen, is de actie nog niet beëindigd. Henneken blijft voorlopig doorgaan met de ‘speelgoededoelendoos’.

Foto’s en tekst: Guus Pauwels

-advertenties-

-goede doel-