Vrijdag 23 april, de laatste schooldag voor de meivakantie, worden op de meeste basisscholen de koningsspelen gehouden. Kindcentrum de Entree pakt het dit jaar echter grootser aan. Omdat de leerlingen dit schooljaar veel activiteiten hebben moeten missen en de school het deelcertificaat ‘sport en bewegen’ behaald heeft, worden er de hele week van maandag 19 april t/m vrijdag 26 april, sportactiviteiten aangeboden.

koningsspelen kc de entree 2021 02

In deze week kunnen de leerlingen kennis maken met o.a. voetbal, freerunning, dans, judo, crossfit en teambuilding. Vanwege de coronamaatregelen wordt er met bubbels en een roulatiesysteem gewerkt, waardoor toch alle groepen met alle activiteiten bezig kunnen zijn. Op woensdag 21 maart worden de leerlingen door de ouderraad van de school, getrakteerd op een enorme stormbaan. Iedere groep mag er dan een half uurtje van genieten.

koningsspelen kc de entree 2021 07 koningsspelen kc de entree 2021 12
koningsspelen kc de entree 2021 15 koningsspelen kc de entree 2021 09
koningsspelen kc de entree 2021 14 koningsspelen kc de entree 2021 11

 

In 2016 heeft de school het vignet ‘Gezonde school’ behaald met het themacertificaat ‘Gezonde voeding’. Sinds deze week is de school ook in het trotse bezit van het themacertificaat ‘Sport en bewegen’. Door het behalen van dit certificaat voldoet de school aan de kwaliteitscriteria. Het gaat vooral om het stimuleren van een actieve leefstijl op school. Denk daarbij aan het aanbieden van sport- en bewegingsactiviteiten op school. KC De Entree voldoet aan het beleid m.b.t. het aantal gymlessen van twee keer 45 minuten per week. Daarnaast bieden zij ook in het naschoolse aanbod sportlessen aan, zo hebben zij o.a. elke woensdagmiddag een hardloopgroep en op donderdag is er basketbal. Ook organiseren zij jaarlijks een sportdag, kunnen leerlingen kiezen voor extra gym tijdens het keuze-atelier en is er een uitdagend speelplein met sportieve materialen. Een aantal groepen doet mee aan ‘the daily mile’. Dus deze koningsspelen-week past geheel binnen dit kader.

“Op vrijdag 23 april wordt het themalied van de koningsspelen ‘zij aan zij’ als lipdub opgenomen. Er wordt dan in iedere groep kort gefilmd als de leerlingen een stukje van het lied zingen. Daarna worden de opnames in de post-productie tot één doorlopend geheel gemonteerd. Het eindresultaat wordt nog voor het uitgaan van de school op youtube gezet, waardoor ook de ouders van deze happening kunnen meegenieten” aldus directeur Jerremy Schutte. Daarna kunnen leerkrachten en leerlingen gaan genieten van een welverdiende meivakantie.

Foto’s en tekst: Guus Pauwels

-advertenties-

-goede doel-